Sista hela arbetsveckan, lägenhetsförsäljning och resultat i omröstningen

4
50
Ungefär 5% av läsarna kan tänka sig att betala för delar av innehållet här.

Idag är det sjutton dagar kvar att jobba för oss. Då antar vi att vi är lediga naturliga klämdagar och en fredag i anslutning till helgen innan midsommar, för att flytta.

 

 

Det var motigt att åka tillbaka till stan igår eftermiddag. Mentalt är jag på plats på landet nu men i praktiken så ska jag tillbaka till kontoret och jobba som vanligt. Det är väl på det hela taget ok även om det är segt. Det som börjar kännas riktigt avigt är mitt extrajobb som vicevärd. Jag håller på och fasar ut mig där och har bara några dagar kvar att jobba men överlämningen som jag skulle göra har varit strulig och det blev inte som jag tänkte mig. Så i stället för att vara klar nu och endast hjälpa till med något mindre fix så har jag rätt mycket att göra och en hel del saker som är oklart. Det blir lite av en milstolpe när jag lägger extrajobbet åt sidan på onsdag. 

Så vi rusar snabbt mot målet och det mesta går enligt plan utom en viktig del. Försäljningen av vår lägenhet! Hela bostadsmarknaden befinner sig i någon sorts limbo i Linköping just nu. Mäklaren har haft rekord i antal objekt som inte fått ett endaste bud. Allra värst är det för lite större lägenheter. 

Trots att vi haft mer än 25 par som uttryckt seriöst intresse har ingen fått tummen ur för att ens ge ett skambud. Många är lite “äldre” par som vill lämna huset för att komma in i ett enklare boende mer centralt men de har nästan alla haft två invändningar. “För litet, vi får inte plats med våra saker” eller “för bullrigt”.

Pensionärerna är en förlorargeneration när det gäller att bära bördan av alla prylar. Så många av de som är lite äldre som jag har kontakt med lever ett ensamt liv där hemmet primärt är templet för deras ting.

Avslutningsvis så tänkte jag högt kring framtiden för mig själv som pensionär i helgen som gick. Där påstod jag att jag kommer ge bloggen ett år från och med i sommar. Om den då inte radikalt påverkar mitt liv till sommaren 2018 så lägger jag av, sa jag där. 

Grunden – som inte framgick speciellt tydligt – är ju att jag ska jobba mer med mitt skrivande under sabbatsåren. Om jag inte kan använda skrivandet till något och inte nå ut till läsare så är det meningslöst att lägga så mycket tid som jag gör. En annan viktig del är att jag vill utveckla mitt entreprenörskap och då känns det väldigt naturligt att spinna på det som finns. 

Det ni som läsare kanske inte tänker på är att den här bloggen just nu är “mitt i mellan” liten och stor men att det i det finns en ganska tydlig läsarbas med människor som delar många grundläggande värderingar. Vi är en egen liten stam här. Jag tycker det är intressant och känner att det borde gå att göra mer utifrån det. 

 

 

Som en del i resonemanget passade jag på att fråga lite om betalningsviljan för en blogg som den här. Här är resultatet som det ser ut i dag. 

Ungefär 5% av läsarna kan tänka sig att betala för delar av innehållet här.

5% är villiga att stödja bloggen i någon del. Det är nog ungefär vad jag förväntade mig, samtidigt som jag hade hoppats på lite mer feedback om jag ska vara ärlig. I grunden handlar vidare utveckling av bloggen för mig om att ge er mer värde. Vissa uppfattar nog inte frågan så utan mer som att jag tigger pengar. Det är därför den här diskussionen får ta lite plats på bloggen. 

Måndag alltså! Nu kör vi en ny vecka!

4 KOMMENTARER

 1. Lycka till med sista hela jobbveckan, överlämnandet av extrajobbet och naturligtvis lägenhetsförsäljningen!

  Det ska bli mycket intressant att följa övergången till “livet på landet”.

  Trist att betalningsviljan är så låg, men så ser det nog ut (säger en som sponsrade poddutrustning en tid tillbaka).

  Mvh

  Egon

  • Tack Egon,

   Det gick “lätt” att få pengarna till utrustningen eftersom det var mer påtagligt. Jag tror det blir lite lite lättare att få ersättning om jag är tydligt med vad ni betalar för. Det handlar om att forumlera det.

   Jag kommer aldrig dra in storkovan här men jag tror att för att lyckas med någon form av försäljning och stöd så måste läsare här utbildas lite. Det här är ett steg i det.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna