Ordna bytestillfällen – Böcker, barnkläder …

2
44

Snålcoachen skrev för en tid sedan att om svårigheten att “levla upp” i sparandet. Många råd kring sparande är grundläggande och när de är på plats så finns inte mycket mer att ge.

Det är tydligen svårt att avancera i sparande om man vill hålla sig inom normala ramar och inom lagens gränser. – Snålcoachen

Så är det, det är nog därför sparbloggar sällan blir speciellt gamla. Det går helt enkelt bara att tala om vikten att hålla ner boendeytan och köpa billig mat ett par gånger innan det blir tjatigt. Även om det faktiskt finns de som gjort karriär genom att beskriva sitt idoga sparande.

 

 

Själv tycker jag dom som vill minimera sitt avtryck här på jorden har mycket kul idéer kring byteshandel och återanvändning. Där tror jag Snålcoachen kan hitta nästa level.

Det mesta finns nämligen redan och det har miljöfolket begripit, det är bara hos fel person. Så att få snurr på byteshandel och gemensamma “pooler” av resurser är en intressant del i sparandet.

Som jag ska komma med ett fräckt förslag till Snålcoachen så är nästa level just att själv börja skapa bytestillfällen. Ordna bytarkvällar i bostadsrättsföreningen och på jobbet. Det gör vi!

Bokbytandet har i vår bostadsrätt blivit en hit och är allmänt efterfrågad. Min sambo byter barnkläder med sina arbetskamrater så det står härliga till.

Det vi inte gjort är att försöka skapa “pooler” så som bilpool, samåkning, gemensamma inköp och liknande. Det är ett område som helt klart är intressant.

 

 

Själv prövar jag lite här på bloggen med att tigga till mig grejor i stället för att sätta upp någon knapp och vädja om en peng. Jag kanske har fått napp, men det går trögt. Det finns fortfarande möjlighet för dig att göra skillnad!

Att återanvända utmanar dessutom kreativiteten. Kolla gärna in Willy Wonka i videon nedan.

Om du vill kontakta mig utanför det publika flödet av kommentarer eller inlägg på Facebook så når du mig onkel.tom.blogg@gmail.com .

Prenumerera  Gå in och gilla FB-sidan!  Följ på Twitter!

 

2 KOMMENTARER

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna