Månadsbrev juni – Brev från en fri man

12
160

Kära läsare,

Idag är det en nyhet här på bloggen. En världspremiär på många sätt! Dels är det det första månadsbrevet från Fredensborg, samtidigt som det också är den första lite längre skrift som publiceras här i form av en pdf-fil. Tanken är att det ska bli lite mer läsvärt och ge känslan av att vara “lite mer”. Samtidigt är formen lite annorlunda än ett typiskt blogginlägg. Filen gör sig väl på exempelvis läsplattor för den som vill läsa en stund.

 

 

Jag räknar med att skriva ett månadsbrev varje månad vi är här. Så detta är del 1/24. Ni hittar brevet på nedladdningssidan. 

Om du är intresserad av den här typen av lite längre berättelser och inte vill missa dem så är bloggens nyhetsbrev – anmälan finns här nedanför – för dig. Där får du veckovis en sammanställning över det mest läs-, lyssnings- eller sevärda från veckan. Naturligtvis ska vi försöka erbjuda lite extramaterial också för dig som prenumererar.

Jag kommer löpande publicera mer genomarbetat material i form av pdf-filer och i de flesta fall kommer de endast vara tillgängliga för de som prenumererar på nyhetsbrevet, så signa upp dig redan nu! Sedan kan du läsa junis månadsbrev med gott samvete! 🙂12 KOMMENTARER

 1. Vad kul att läsa, Andreas!
  Kul att du nu “kommit ut” samtidigt som er nya liv börjat. Många av oss är säkert nyfikna på ert liv och hur er ekonomi/budget ter sig i det nya livet. Möjligen kan jag ha missat de inläggen och då ber jag om ursäkt för det. Farbror Fri – som ju också nyligen “kommit ut” – gjorde en femepisods läsning om deras budget med mera. Jag tror att ett liknande upplägg av ert nya liv & ekonomi skulle uppskattas av många och inspirera ännu fler. Jag kommer med stor behållning läsa era fortsatta berättelse. Hälsar Lars D

 2. Hej onkel Tom.
  Super gott månadsbrev.

  Men dina videor vart vill du med dom? Jag njutar av när du berättar något. Och vanligtvis njutar jag av långsamma videor som den om veden. Men de är för långa och man vet aldrig om du plötsligt börjar att prata igen. Jag skulle önska att du typ sa, idag har jag huggat för hand såhär så det ut:… Och då kan man själv värdera om man vill använda 10 minuter på det.

  Hälsningar en trogen följare som ibland har kört om tid.

 3. Finfint med en sammanställning på det viset. Mycket uppskattat. Hade det inte varit bättre (lättare att söka för oss läsare, lättare att länka och få in nån film osv för dig) om månadsbreven legat som ett inlägg eller sida? Kanske mer omtyckt av google oxå?!

  • Hej Erik,

   Problemet är egentligen inte att producera och posta material. Problemet är att få er att läsa, i vilket er värdering av materialet blir en del. De flesta värderar en e-bok högre än ett inlägg. Alltså löser fler. I och med det så får vi en tajtare relation vilket gör att ni troligtvis läser nästa inlägg osv.

   Om det skulle finnas något i månadsbreven som har relevans för sökmotorer – vilket jag inte tror är så vanligt – så går det alltid att bryta ut och posta separat.

   • Min tanke/tro är nog att det går att få fler att läsa mer av tidigare inlägg om dessa länkas från månadsbrevet, samma med filmer. Fast det är kanske så att fler gillar e-bok, själv tycker jag de blir lite svårlästa speciellt om man läser i mobilen.

    • Ja och nej. Vi tänker nog rätt lika. Nyhetsbrevet är tänkt att täcka vissa delar. Men månadsbrevet blir fristående. Inga länkar där inte! 🙂

     Att det inte blir blir jättebra på mobil stämmer nog.

 4. Intressant!! Mycket intressant tom, säkert till stor del i och med att vi ligger ganska lika, vi kommer kan välja vad vi ska göra och när.
  Elller ja, så har det inte alltid varit, jag var nog extremt nära den berömda väggen innan jag ändrade stil.
  Nu jobbar vi hårt på att trappa ner och njuta, och av att vara hobbybönder!

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna