Jag börjar bli lite sugen på att jobba

6
1636

Fan tro’t får man väl säga om ämnet i rubriken. Men det är helt klart att det jag kom hit för att göra i stora delar är gjort. Jag har lärt mig massor om mig själv, mina tankar och min del i mitt allmänna välmående. En resa som jag startat långt tidigare men som fått mer plats och möjlighet att mogna här. Dels har lugnet i livet bidragit till det men studierna jag gjort har också betytt mycket. Jag mår väldigt bra just nu på vår gård här i Småland.

Jag kom hit för jag ville utvecklas och det har jag fått möjlighet att göra. Bloggande, läsande och tre terminer högskolestudier har satt avtryck. Faktiskt kan jag känna att jag inte har så mycket mer jag behöver lära just nu.

Som jag tror jag skrivit tidigare så började förändringen bli tydlig redan i våras. Jag började må allt bättre kan vi säga, trots att jag inte riktigt vet vad det betyder. Jag upplevde inte att jag mådde dåligt tidigare men det är lugnare i mitt huvud. Det i sig gör att jag rent allmänt är gladare. Inte så att jag blivit en fnitterfia eller fantastisk människa som numera tar allt med ett leende, men livet är lättare.

Men det finns något mer. Det känns som om jag hunnit ifatt, som om allt fler saker ramlat på plats. Jag har en grej kvar att fixa här, i övrigt har jag inte så mycket på min tallrik. Det är en extrem förändring mot tidigare när jag tyckte att jag inte fick plats på något sätt i det liv jag levde.

I takt med att den här förändringen blivit allt mer påtaglig har mina tankar ändrats. Projekten har fått en mycket större tyngd i mitt liv. Jag letar inte längre efter ett annat liv eller efter att förstå något som jag inte begriper. Jag vill göra saker. Jag vill bygga, måla, skriva, programmera, cykla, resa, dansa. Ta MC-kort och renovera motorcyklar. Kanske borde jag bygga garage. Ja jag kan till och med gå så långt att jag kan tänka mig att börja arbeta igen. Men inte hur som helst. “Huret” är har blivit viktigt. Riktigt viktigt. För jag vill inte hamna i samma potthål igen som jag var i tidigare.

Just nu pluggar jag stenhårt. Jag läser och räknar med att tenta av 45 högskolepoäng – en termin består normalt av 30 poäng så det är 1,5 helfart – och jag strävar efter att bli klar med det mesta av jobbet till i slutet av november. Jag läser kravhantering, psykologi, programmering och en översiktskurs i eHälsa. Sedan går jag ner på cruise läge kring studier och utbildning. Jag kommer tekniskt att studera nästa termin men kommer troligen fokusera all kraft på en kurs som jag verkligen vill läsa.

Så under våren räknar jag med att ge studierna allt mindre med plats. Jag räknar inte heller med att hålla lika hårt i ekonomin som tidigare. Det blir andra aspekter i livet som får ta över i stället.

Läs gärna mer

Vad kommer efter det här? – Tankar kring hur livet bör se ut framöver

Jag köpte jordgubbsyoghurt för första gången på sex år! – Vad är det som sker?

6 KOMMENTARER

  1. Vad väntar till hösten istället för studierna? Könns lite som en cliffhanger.

    Öppet och ärligt inlägg. Nästan kul att läsa/höra när någon inte kan sätta ord på vad man känner…det är då man har det riktigt bra, det är min teori. Och för att dra den slutsatsen får jah avrunda med att säga grattis! 🙂

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna