Jag behöver din hjälp! – Jag behöver hyvlar!

7
80

Jag är lite inspirerad av det jag sett och läst om människor som lever utan pengar. En återkommande tanke där är att mycket av det som vi behöver redan finns hos någon som inte använder det. Därför frågar man sina bekanta efter saker man behöver. Och ni är ju mina bekanta så vi gör ett försök här så får vi se var vi hamnar.

Jag behöver hyvlar för att kunna snickra. En stor och en lite mindre. Jag behöver även lite stämjärn i olika dimension och kanske någon handborr, men en eller två hyvlar av klassiska märken är viktigast nu.

Er belöning som givare är 1) att fina saker kommer till användning, 2) ni kan minska antalet prylar hemma, 3) vi minskar vårt gemensamma avtryck på jorden då vi återanvänder befintliga saker, samt 4) ni stödjer bloggen.

Ni kommer naturligtvis kunna följa här vad grejorna används till.

Det här är tänkt som ett experiment. Valet av just hyvlar är inte valt helt av en slump, även om jag har ett stort behov, utan kommer från följande logik. En hyvel av bättre märke kostar någonstans mellan 500 – 1000 kronor ny, lite beroende av modell, märke och storlek. För mig är det en rejäl summa pengar. Motsvarande hyvel kostar på Biltema, eller motsvarande lågkostnadsvaruhus cirka 150 kronor, vilket sätter referensen för begagnatpriset på en bättre begagnad märkeshyvel som är mellan 100 – 200 kronor på tradera. För många så är det ett belopp som är för litet för att intresset att sälja en sak ska finnas, samtidigt som jag vet att det finns massor av hyvlar i såväl trä som metall i lådor och garage.

BTW: Den som tänker rakhyvlar tänker fel. Jag rakar mig inte! 🙂

Kan du hjälpa mig? Kommentera i så fall nedan, på Facebook eller skicka ett mail enligt nedan.
 

 

Om du vill kontakta mig utanför det publika flödet av kommentarer eller inlägg på Facebook så når du mig onkel.tom.blogg@gmail.com .

Prenumerera  Gå in och gilla FB-sidan!  Följ på Twitter!

 

7 KOMMENTARER

  1. Det känns som om jag har läst detta inlägg för nått år sedan. Kör du samma experiment en gång till, eller är det nån bloggtrend som sprider sig?

    • Hej JB,

      Du har läst det under tidig sommar här, men jag har inte fått något napp ännu. Det var väldigt många som tyckte det skulle vara ett intressant experiment att se om någon/några skulle ställa upp på bloggen med sitt stöd och/eller också bejaka idén med att resa ur och återvinna. Men i praktiken verkar det vara svårt att omsätta detta i något reellt.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna