Förlåt, jag lever inte riktigt som jag lär!

6
94

Jag förespråkar enkelhet och lugn, medan jag själv snart kör dygnet runt med jobb och familjeliv. Förra veckan var definitivt för skruvad för min smak. Jag jobbar mitt vanliga jobb, som förra veckan var relativt körigt. På det så håller jag på med podd och blogg, som säkert är upp mot 20 timmar i veckan som det är nu. Som det inte skulle räcka jobbar jag extra. Det här är naturligtvis bara möjligt på grund av att jag skurit ned på de flesta andra åtagandena jag haft tidigare i mitt liv.

Men se inte det här som gnäll, eller som att jag skryter med att ha mycket att göra. Jag har satt mig här själv och dessutom så är det lite dödsryckningar just nu som gör veckorna än mer skruvade. Det är snart över.

 

 

Nej jag skriver det här inlägget för att jag tror det finns en del att lära, åtminstone för mig själv.

Jag har hela mitt liv jobbat enligt tesen “att finns det tid finns det möjlighet”. Så jag fyller mitt liv. Det gör att jag gör det mesta – i synnerhet privat – enligt skohornsprincipen. Det är jäkligt ologiskt för jag har kommit på att jag helst jobbar utifrån tråkighetsprincipen. Alltså att jag utifrån en låg aktivitetsnivå lockas att göra något. Egentligen har jag vetat det här länge. Det är därför jag förespråkar en lugnare livsstil.

Problemet – det kanske är att ta i, det är väl snarare en betraktelse kanske – är att struktur och hårda scheman fungerar bra för att nå vissa mål. Som studier, poddande eller träning.

Att jag helst jobbar utan att ha ett fullt schema och massa måsten är inte samma sak som att jag trivs med att göra minsta möjliga. Tvärt om så har jag allt mer blivit förtjust i hårt arbete. Det är när jag kan koncenterera min tid och energi under tillräckligt långa tidsperioder som jag ofta gör det som ger störst behållning och mest bestående värde. Som gräva land som jag pratar om i den här korta videon.

Hets, stress och en allmän känsla av att inte räcka till suger som drivkraft här i livet. Tyvärr har de en förmåga att komma tillsammans med energisugande människor eller situationer.

Förresten, har ni bytt till sommarhjul på bilen. Det har jag inte riktigt hunnit ännu!

 

 

6 KOMMENTARER

  1. He he..jag har också varit väldigt upptagen senaste veckan och det utan att jag har ett “vanligt jobb” att sköta. Det är inte alltid lätt att vara fri:-)

    Trevligt att se filmen föresten och se hur det växer fram på gården!

    • Förlåt! Visste inte att du var här brorsan. Jag ska tala långsamt och tydligt så att du också kan hänga med!

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna