Bindningsnivåer – Tankar om hur vi binder oss i våra tankar

0
102

– Jag vill blir rik snabbt!

– Jag vill komma till ett läge där jag känner att jag kan vara lycklig som uteliggare. 

Båda uttrycken förekom i gårdagens podcast med #Sparpodden. Det är ingen tillfällighet att det är så utan det har blivit allt mer uppenbart för mig att de flesta av oss har hinder i våra tankemönster som gör det omöjligt för oss att bli fria. Naturligtvis har människor sedan lång tid funderat på hur vi binder oss till tankar, företeelser, människor och prylar. En av de bättre framställningarna kring de tankarna finns i en bok som heter Befria tanken skriven av Don Miguel Ruiz Jr. I videon nedan pratar jag om Ruiz fem bindningsnivåer.

När du tittat på videon kan du göra ett litet tankeexperiment: Tänk tanken att du inte ska köpa ett klädesplagg under 2017. Hur känns det? Hur bunden är du vid klädkonsumtion? Tänk och känn efter lite brett så det inte bara blir “jag behöver inte köpa fina kläder” som är politiskt korrekt. Tänk att du inte ska köpa underkläder, strumpor, sportkläder, skor, accessoarer. 

Samma tankeexperiment går naturligtvis att göra med resor, mat och boende. Alla kandidater för sparande i 2017. 

 

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna