Att bli tvingad till det man vill – Eller kanske snarare tvärtom!

7
100

Ja, dagens videotitel är lite av ett “klick-bete”, för riktigt så illa att jag blir tvingad till att göra det jag vill är det inte. I stället försöker jag beskriva det faktum att jag åtagit mig att studera och att jag där försöker hänga med i inlämningsuppgifter och aktiviteter som jag ska. Och i det så får jag faktiskt det jag önskar mig i form av intellektuell utmaning och utveckling, fast jag kanske främst ser att jag gör arbetsuppgifter på datorn.

Men dagens inlägg handlar också i större drag om hur det är att göra saker och ting utan att faktiskt tvinga sig, alltså i princip motsatsen till vad videotiteln antyder!

7 KOMMENTARER

  1. Gillar inte tvång, ingår inte i “friheten”. Men förstår att tjänstledigheten var kopplad till studier, som man då måste gilla.

    Jag lär massor av nytt dagligen, helt utan tvång.

    Se nu till att bli fria på riktigt!! 🙂

    • Nej, tvång är inte kul och jag kan ha valt fel ord. Jag kunde ha valt andra sätt att lära mig på, men jag tvivlar på att det skulle bli lika effektivt och lika kul faktiskt.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna