Bokomslag – smaken är som baken

14
610

Nu är samtliga kapitel skrivna i boken och den är ute för granskning. Det är sju personer som läser och har synpunkter. Tre killar och två tjejer ifrån finanstwitter, som många här tillhör. Och så två personer med helt annat perspektiv. De gör ett fantastiskt jobb med att hitta allt ifrån särskrivningar till faktafel. Vi använder Google Drive där kan jag se hur kommentar för kommentar kommer in, så jag börjar redan idag att ta hand om synpunkterna.

Innehållsförteckningen ser ut som följer idag:

Som ni ser så är det en guide till ekonomisk frihet och tidig pension. Det är inte filosofi och inte heller så mycket om vår resa. Utan jag har försökt beröra alla aspekter som är relevanta för den som vill bli ekonomiskt fri och leva friare. Vissa saker i mer detalj, vissa mer övergripande.

Jag och min sambo har också jobbat med omslaget en hel del nu. För någon vecka sedan gjorde jag ett utkast. Sent en kväll satt jag och lekte lite och fick ihop det här omslaget. 

Det är ganska lätt att förstå tanken bakom tycker jag. Så här kan livet se ut som fri. Vissa reagerade och tyckte det kändes som en Sci-fi bok. Andra tyckte att friheten borde vara vår som visades. Varför inte vår lilla stuga? Jag och Cathlyn har haft uppe andra motiv som skulle kunna vara relevanta så som vägar, broar och trappor i olika försök att symbolisera och visa något. De som kommenterat förslagen på omslag har också föreslagit solnedgångar, vackra stränder och skog.

Det här blir en ebok helt gjort av mig, utifrån de förutsättningar jag har. Den blir gratis för dig. I det har jag inget för att försöka prångla ut så många böcker som möjligt. Jag har inte heller något för att framställa boken som något den inte är. Det här är en ganska ambitiös bok, nästan lite akademisk, skriven för alla som är intresserade av att kunna lämna arbetslivet. En stund eller för evigt. Den är skriven för gammal och ung. Den är skriven för de som vill leva enkelt eller de som vill leva lyxliv. Det finns kapitel som relaterar till våra erfarenheter men det finns också kapitel som är rena faktagenomgångar med härledningar av matematiska samband. Det finns förslag på hur ni som läser kan göra för att komma framåt i era liv. Det går också att dra långtgående egna slutsatser.

Det är inte en bok om sparande. Inte heller en bok om frivillig enkelhet.

Så det sammantaget har gjort att jag och Cathlyn snöat in på omslag som är mer neutrala. Som också är mer korrekta utifrån bokens innehåll.

Det finns något förslag till men jag tror vi landar i någon av omslagen ovan. Det återstår lite fix med marginaler och kanske finns det ett bättre typsnitt, men det känns som vi är hyggligt rätt.

Vi är också på spåret för att ha boken tillgänglig för er till julafton!

Trots att jag försökt behandla de ämnen som är med i boken relativt utförligt så finns det mer att säga. Därför kommer det bli en rad uppföljande inlägg kring boken, främst på Youtube. Häng med där redan nu genom att prenumerera på kanalen.

14 KOMMENTARER

 1. Superspännande detta, vilken julklapp till oss läsare!

  Lägg gärna ut en länk/möjlighet där man kan lämna ett bidrag för detta arbete!

 2. Låter väldigt intressant och spännande! Har inte följt dig länge alls och är inte så påläst..tänker att det är för sent att påverka och kunna sluta jobba tidigare om man är 55 och inte gjort något rätt när det gäller sparande osv. Men du skriver att e-boken är skriven för unga och gamla. Hoppas på bra tips och råd!

 3. Sidan 28 har ett grammatiskt fel. “räknar ”
  Fräcka fräsiga… Har versaler på ena stället och gemener på det andra
  Varsågod 🙂

 4. Gillade det näst sista bäst, förutom hundomslaget som var mysigt. Du har dock rätt i att det är rätt så skitsamma, särskilt på en e-bok. Ser fram emot att ge mig på e-boksläsning. Har aldrig provat förr. 🙂

  • Vilken var det, den tegelfärgade?

   Det är lite speciellt att läsa e-bok, men det har också sina poänger. Bland annat i enkelheten.

 5. Vägen till ekonomisk frihet? (Tycker ekonomiskt fri låter lite konstigt medan ekonomisk frihet är ett begrepp) (Ekonomiskt obedoende brukar man säga däremot)

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna