Tack Jocke – Jag hade nog hoppats att ditt nästa steg blivit till uteliggare

6
1021

Då har Joakim Bornold tackat för sig i Sparpodden och här från vårt håll i Småland säger vi: tack själv, nöjet var helt på vår sida! Det som förvånar och glädjer mig i denna svåra stund var naturligtvis sättet som Jocke sa tack och hej på. Nedanstående är saxat från Twitter.

Jocke berör också mitt besök i senaste podden. Avsnittet då jag faktiskt var med finner ni nedan, har ni inte lyssnat på det så är det dags.

Det är naturligtvis väldigt roligt att göra någon form av intryck och också lyckas presentera det man står för så människor minns. Samtidigt är det intressant att min önskan om att kunna sänka kraven på mig själv och mitt liv så att “jag kan vara lycklig som bostadslös” sätter sådant avtryck.

Vi hade planerat en uppföljning i Sparpodden men nu är det väl osäkert hur det blir med det. Jag får nog kontakta Alexander och se, eller så kanske ni har tips på någon annan podd som kan vara intressant att medverka i.

Lycka till i framtiden Jocke!

6 KOMMENTARER

  1. Jag har missat ditt deltagande i sparpodden så det måste jag lyssna på.
    Vill du vara med i en podd så kan du ju kontakta ”Drömmen om Målajord” samt ”Bortom ekorrhjulet”. Båda handlar mer om den som har bytt väg i livet och lyssnat till sitt hjärta snarare än pengarna men de är ju nog så viktiga.

  2. Hörde det när det sändes och tyckte det var ett grymt avsnitt! Kommer ihåg att en fick intrycket att de tyckte du var rätt extrem, men mindes inte varför. Måste varit hemlöshetspassagen!

    • Ja, Peter B. frågade vid något tillfälle om det var en religion jag förespråkade. Kulturkrock verkligen, som tydligen satte sina spår! 🙂 Kanske var det just uteliggargrejen som de reagerade på.

  3. Lyssnade på detta avsnitt och tyckte det var riktigt bra. Ang frågan i slutet om att man tar del av det offentliga systemet med skola och vård fast man delvis ställer sig utanför det genom att kliva av arbetslivet och inte betala så mycket skatt. Har du möjlighet att utveckla din inställning lite mer detaljerat i ett separat blogginlägg, eller har du redan gjort det? Jag tänker att möjligheten till early retirement borde vara större i Sverige där man inte behöver betala i någon större grad för vård eller högre utbildning.

    • Så är det, svenska systemet ger stora fördelar, främst för barnfamiljer. Jag har behandlat den aspekten rätt mycket i boken jag håller på med, så ge mig några veckor så får du veta mer.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna