Likvid – I dag säljer jag i princip alla mina innehav

2
1474

I tisdags började jag sälja av delar av vår fondporfölj. Närmare bestämt så valde jag att sälja en fond som fokuserat på amerikanska tillväxtbolag. Tyvärr så tar det tre dagar för en försäljning att gå igenom så vi fick vara med på gårdagens ras på mer än 4% i det innehavet.

 

 

Jag är inte synsk, så jag vet inte var börsen och bolagens värderingar ska ta vägen, men det har varit rörigt bland de stora teknikbolagen i USA ganska länge och fonden som helhet har stannat sin nästan explosiva tillväxt helt. Bland annat det, men också det jag kan läsa mig till om de stora innehaven i fonden bidrog till säljbeslutet.

Efter gårdagens stora nedgångar så har jag beslutat mig för att sälja av stora delar av mina fondinnehav. Jag tror det kan bli rörigt en period och jag ser inte att det finns en balans mellan mina fonders riskexponering och möjliga uppgång. Teknikaktier som främst varit i fokus de senaste dagarna finns i mina tillväxtfonder, globalfonder, och min Såfa i PPM.

Jag kommer ligga likvid i hög utsträcking. I PPM valde jag att byta till Spiltan korträntefond.

I grunden är jag positiv till aktier men i vårt sparande så är det stora värden som ska användas i nära framtid, till att leva eller köpa hus för, så jag klarar inte en för rörig marknad just nu.

Jag har inte förändrat något i min tjänstepensionsportfölj. Om nedgångarna fortsätter gör jag det i början på nästa vecka.

2 KOMMENTARER

  1. Hej, ska du använda pengarna ”inom kort” är det dumt att ha dom på börsen, och beklagar att din tajming på vägen ur kom just denna veckan. :/

    Hur ser du på det annars med investeringar? Långsiktigt, buy and hold, krama index, osv? Kör du generellt på det?

    Själv sitter jag still, för ska inte använda pengarna än på länge (10år+)

    • Jag hade nog legat kvar om jag inte varit tungt investerad i just de aktier som just nu har det skakigt. Så jag drivs mest av det faktum av att mina investeringar ser mindre aptitliga ut, snarare än att jag behöver pengarna snart. Det bidrar mer till att jag kanske inte har samma is i magen som jag haft annars.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna