När arbetslivet inte fungerar – Det är inte du som är problemet!

0
868

I en konflikt så brukar man säga att det aldrig är ens fel att två träter, det ligger mycket i det, men den sanningen går inte att överföra på relationer, vilket flera av de som läser här på bloggen verkar vilja. Den som sviker ett förtroende har inte en motpart som är lika ansvarig i det sammanhanget. Inte heller säger man till en fotbollsspelare som är omotiverad, för att han eller hon inte får spela för sitt lag, att det är den personens “fel” och om hen bara “ryckte upp sig lite” så skulle allt vara bra.

 

 

Varför tror vi inte motivationen hos en fotbollsspelare är något som hen svarar för helt själv? Svaret är ju att vi har medkänsla för personer som känner sig utsatta och vi inser att vi människor är påverkansbara. Eller ja, alla inser inte det, men de flesta av oss gör det.

Sitter du i skiten i ditt arbetsliv idag så är chansen väldigt hög att det beror på din arbetsgivare, inte på dig. Ha lite medkänsla med dig själv och ge dig den insikten.

Är du i andra på skalan och ditt arbetsliv är himmelsblått? Då har du troligtvis inte upplevt några prövningar ännu. Det är inte du som är fantastisk. Det säger jag inte för att trycka ned dig eller förminska dig, jag säger det för att du ska observera att du är en människa bland andra. I ett sammanhang som mycket snabbt kan ändras.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna