Vi vill träffa er! – Frihetsfirande på nationaldagen med Anders och Oskar

4
1771

Du är välkommen hem till mig för att träffa likasinnade och bloggprofilen Farbror Fri, eller Oskar, som vi säger IRL. Mitt i allt; skolavslutningar, födelsedagsfirande, vårsådd, vedhuggning, bokmanus, midsommarfirande – hur gör ni som jobbar? – och livet i största allmänhet så hittade Oskar och jag en ledig dag som stod alldeles tom i kalendern. Nämligen Nationaldagen! Det tog oss inte många minuter att inse det vackra i att bjuda till frihetsfest på Sveriges Nationaldag på den vackraste av platser i Småland.

 

 

Vi gör det här för vi vill träffa er! Ni som läst, kommenterat, inspirerat och som vi inte vore något utan. Vi gör det också för att vi tror att det finns ett stort värde i att träffa människor med liknande inställning till livet, både för er och oss. Vi tror att det finns ett värde i att i verkligheten träffa människor som har märkliga namn på sociala medier, men som i verkligheten heter Anna och Lars.

Vi tänkte så här, vi träffs vid två på eftermiddagen. Då bjuder vi på lite drop-in fika. Det blir åtminstone en bit sockerkaka gjord på egna ägg och mjölk från grannbonden, någon bulle och kaffe/te. Allt bakat i vedspisen (av Oskar, men det vet han inte ännu). Sedan kommer vi lära känna varandra lite och ta ett varv på gården. Därefter blir det lite fri lek fram till vi drar igång kvällens eld och grillning. Dryck och grillmat tar ni med själva.

 

Vi är på en gård – Barn är välkomna men inte högklackat

Här tar vi saker och ting lite som de kommer. Det innebär att man kan få sitta på en nyfälld stock och grillningen sker över öppen eld. Men det är ingen hajk! Här finns toa, rinnande vatten, mobiltäckning och kylskåp. Våra barn kommer vara hemma, det kommer säkert gå barnfilmer på TVn, här finns leksaker och en fantastisk utemiljö att vara i. Regnar det blir det blött, men det reder sig säkert det med.

Övernattning

Här går att sova i tält – i skogen eller nära huset – och det finns möjlighet att ställa upp en husvagn för den som vill det. Dialog förs med flera bloggare om närvaro här och jag har lovat dem en plats inomhus, så jag törs inte lova att vi ryms så många mer där. Naturligtvis är tröskgolvet, granne med gässen, öppet för de som vill ha tak över huvudet. Det går också utmärkt att övernatta på hotell i Eksjö och Vimmerby – två fantastiska städer – beroende på vad som passar bäst.

Var?

På en plats mitt i södra Sverige. Det är 12 mil till Kalmar, 25 till Göteborg, 30 till Malmö och 33 mil till Stockholms Central. Vägarna hit är stora och raka och adressen ni får av mig, när ni anmält er, tar er, via en fin asfaltsväg, direkt till dörren hos oss. Inget krångel med små grusvägar och konstig navigering.

Du tar dig hit med kollektivtrafiken genom att åka tåg till Nässjö eller Vimmerby och tar sedan buss till Mariannelund. Det är samma buss i båda fallen, fast i olika riktningar. Och den går faktiskt ofta. Hur vi gör från Mariannelund upp till oss, och tillbaka igen, får vi diskutera beroende på hur många som åker kollektivt. Men vi löser det på något vis.

När du är här

För den som vill kombinera träffen med något annat så har vi Astrid Lindgrens värld tre mil bort och vi har guldvaskning två mil bort. Och så har vi fantastisk cykelnatur överallt.

Tag chansen

Av praktiska skäl är antalet besökare begränsat till 20 personer. Först till kvarn gäller. Anmälan sker till onkel.tom.blogg@gmail.com.

Välkomna!

Editerad 11 juni med slutrapport!

Frihetsdagen i Fredensborg – Anno 2018

4 KOMMENTARER

  1. Jag hade gärna kommit men det är för långt till Småland dvs det kostar för mycket och så måste jag ju vara på jobbet 😜 (jag vet att det är en prioriteringsfråga).
    Men när jag kastar loss ska jag också blogga och göra dylika träffar här uppe i norr.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna