Våga fråga någon som inte jobbat på ett år vad som helst!

11
1660

Tiden rusar! Snart har vi varit här på gården ett år!

Våga fråga oss vad som helst!

11 KOMMENTARER

 1. Hej!

  Jag har själv tagit ett halvår utan arbete, för att byta perspektiv och fokus och göra annat än 8-5-livet. Hur känner ni inför att stå utanför det normativa arbetssamhället ur ett socialt perspektiv? Min oro är att jag vid mer permanent övergång till downshifting i ngn form skulle göra att jag blir mer isolerad, hamnar utanför sociala kontaktnät som ju ofta byggs upp på arbetsplatser, i städer, överallt där folk faktiskt rör sig liksom.
  Har ni lika rikt socialt liv idag? Eller ett annat socialt liv?

  🙂

 2. Två år vill jag minnas att ni initialt planerade att vara “fria”. Hur ser tankarna ut nu? Har ni fått mersmak? Och hur ser planen ut för att kunna fortsätta nuvarande liv, alternativt planen för att återgå till arbete eller något hybrid?

 3. Hur har du det med fysiska besvär, som ju var om inte framträdande så iallafall observerbara?

  Om du skulle betala för det som den här förändringen gett er, hur mycket skulle du värdera det i pengar -mellan tumme och pekfinger? Tex, om det varit möjligt hur mycket hade du i ditt tidigare liv för, 10-15 år sedan, varit beredd att betala för att få samma sorts upplevelse? Hade en utökning av bolånet varit aktuellt?

  • Jag hade svårt att besvara din mycket intressanta fråga i videon, men jag har skrivit en kommentar i inlägget som hör till. Tack för en bra fråga!

 4. Min största farhåga när det gäller att vara ledig en längre period är att jag inte skulle ”få upp farten” om jag skulle börja arbeta igen. Att det helt enkelt blev så kul att göra vad man vill att det inte blev roligt att jobba.
  Å andra sidan så kanske jag skulle längta till ett regelbundet arbete efter två år, vad vet jag 😃
  Hur ser du på det? Du verkar ju ha planerat för att börja om med något jobb.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna