Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Framtiden är snart här – hur jag tänker kring studieval nästa läsår

Något jag tappar bort, som är viktigt, är att jag är mer benägen att gå tillbaka till jobbet jag hade om jag bor kvar här. Jag är tveksam till att ta lån och köpa villa i Linköping baserat på vår historik. Samtidigt är det naturligtvis ett mycket svårare upplägg att pendla långt än det är att bo nära sin arbetsplats. Det är också enklare för vår äldsta dotter att gå en gymnasieutbildning som passar i en lite större stad och hon får inte så långa dagar. Så: återgång till gamla livet; mest intressant om vi bor kvar, men det är långsiktigt inte helt optimalt.

En annan del som behöver förtydligas är vilka huvudalternativ vi tycker vi har idag. Det är 1) Bo kvar, återgå till våra tidigare jobb – vilket vi diskuterade ovan. 2) Att leva enkelt och göra det som är kul, men som ändå ger mening – det är här bloggandet har sin plats. 3) Att försöka hitta intressanta utmaningar nära de yrkan vi tidigare haft, alltså fortsätta våra karriärer som de var, fast i en annan stad och hos andra arbetsgivare.

Alternativ 1) kräver ingen vidareutbildning. Så den sätter väldigt få begränsningar. 2) Innebär att jag läser mer om skrivande, lär mig mer om video och ljudproduktion för att bättra mina möjligheter att kunna fortsätta och växa i bloggandet och vloggandet. 3) innebär att jag ska hitta komplement till min nuvarande CV och kompetens. Huvuddelen av det jag kommer läsa nästa år ligger förmodligen i den här kategorin.