Vi är föräldrar så länge

4
76

I julhelgen har jag läst boken Svinalängorna som handlar om ett barn som lever med alkoholiserade föräldrar. Det får mig att tänka om och kring föräldraskapet och livet som vuxen. Lite märkligt kanske, men barnets vy är väl beskrivet i boken. Men de vuxnas utmaningar är det inte, åtminstone inte på samma sätt.

Vi är föräldrar så länge åt våra barn, frågan är bara hur vi fortsätter vara bra föräldrar och lever våra egna liv efter de första utmanande småbarnsåren är till ända.

Det här är ingen video som ger klara besked och tydliga svar. Den är mer filosofisk och den är skapad i samma anda som julkalendern var, det är lite tankar och vardag om vartannat. Så programmet kan vara känsligt för stötande tittare!

 

 

Att bli förälder är att ge sig in på ett maratonlopp bland bajsblöjor, skilsmässor, dagisfröknar, cykelköp, betyg, skolavslutningar, pojkvänner och ungdomsfyllor samtidigt som man ska möta sig själv och sina önskningar.

Heja alla föräldrar, det är vi värda!

Läs mer

Förändring när partnern inte vill vara med

4 KOMMENTARER

  1. Jobbat 40% nu på test i 2 månader. Gått hur bra som helst. Detta skulle jag aldrig testat för ett par år sedan. Kommer troligen säga upp ganska snart och testa något annat. Kanske blir det att jobba minimalt minsta tänkbara för att gå runt och plussa på inkomsten med utdelningar.

    • Japp, märkligt samhälle vi har. Samhället skriker efter arbetskraft i allmänhet och vissa specialkompetenser – som din – i synnerhet samtidigt så kan de inte skapa ett case där vi vill jobba.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna