Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Vad vi lärt oss genom om att spara

Har ni sett Lyxfällan någon gång? Där gör de en budgettavla med olika kategorier så som boende, transport, sparande och övrigt. Vi gjorde en liknande uppdelning när vi började jobba med vår kassabok men insåg snart att det som faktiskt drev vår kostnadsbild snarare kunde delas upp i tre kostnadsblock: basbehov, åtaganden och våra uppblåsta behov. Det var vår förmåga att möta de tre områdena i vår ekonomi som gjorde att vi kunde börja spara en allt större del av vår lön.  Det är huvudtemat i dagens video. Jag pratar också lite om hur omgivningen reagerade på vår förändring.

 

 

Vill du veta mer?

Lyssna gärna på när jag var på besök hos #Sparpodden i början på 2017.

Eller se videoinlägget jag nämner i videon som handlar om omgivningens krav på oss.