Vad vi lärt oss genom om att spara

4
142

Har ni sett Lyxfällan någon gång? Där gör de en budgettavla med olika kategorier så som boende, transport, sparande och övrigt. Vi gjorde en liknande uppdelning när vi började jobba med vår kassabok men insåg snart att det som faktiskt drev vår kostnadsbild snarare kunde delas upp i tre kostnadsblock: basbehov, åtaganden och våra uppblåsta behov. Det var vår förmåga att möta de tre områdena i vår ekonomi som gjorde att vi kunde börja spara en allt större del av vår lön.  Det är huvudtemat i dagens video. Jag pratar också lite om hur omgivningen reagerade på vår förändring.

 

 

Vill du veta mer?

Lyssna gärna på när jag var på besök hos #Sparpodden i början på 2017.

Eller se videoinlägget jag nämner i videon som handlar om omgivningens krav på oss.

 

4 KOMMENTARER

    • Ja, jag vet inte vad det blev av det. Chefen uttryckte en oro. Inte så att chefen själv egentligen är bättre klädd, men hon är mindre sliten. Min tröja är ju kanterna trasiga på, skorna är helt slut och byxorna utnötta i rumpan. Men det var nog bättre märken på prylarna från början än chefens grejor. Men samtidigt så är jag väl den som gått mest i kostym på jobbet nästan så min förmåga att passa in och följa “klädkoden” när det behövdes var nog inte ifrågasatt. Men kanske viljan. Och jag svarade väl med att ifrågasätta behovet.

      Jag är inte dummare än att jag förstår vad hon oroade sig över, jag såg allt mer ut som 100% bonde i vardagen än 100% management. 🙂

  1. Det går att spara mer än man tror, med en kassabok och en budget kan man göra underverk, men det roligaste är att man månad efter månad blir allt mindre beroende av sin lön, och kan man sedan skala ner så är man snart fri.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna