Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Att spara för att kunna äga sin tid ger lite andra sparsanningar

Jag funderade vilket som är viktigast, att spara länge, eller spara mycket nu. De vanliga råden kring privatekonomi handlar ofta om att vi ska börja spara i tid och spara länge. Det är inget dåligt råd, men för den som vill äga sin tid så finns det aspekter på sparandet som är viktigare.

God kontroll på ekonomin och en förmåga att leva billigt ger goda möjligheter i livet snabbt. Vi började vår resan 2014 och gick på ledighet sommaren 2017. För att kunna jobba med det tidsperspektivet så är det bara det egna sparandet som avgör i alla beslut.

 

 

Läs mer

Ekonomiskt fri – ekonomiska grunder

Det renläriga sättet att beräkna sin sparkvot!

Vi gjorde det!

Mycket mer att läsa och lyssna på finns här

Samlingspost – Ekonomiskt fri, 4%-regeln, fritt eller bundet kapital och mycket mer