Att fånga dagen

6
85

Idag har jag inte fått mycket gjort. Några saker jag tänkte fixat har av olika anledningar inte alls fallit på plats. Det är vädret som varit mig emot, prylar som saknats, tid som pratades bort och en allmän låt gå attityd som vi haft sedan vi flyttade in. Frustrerande, samtidigt som vi inte är här för att jobba ihjäl oss. Men ännu har vi inte riktigt hittat rätt balans, kan jag tycka, en dag som denna.

6 KOMMENTARER

 1. Att fånga dagen är inte lätt alls, som du säger. Tror det blir mycket tydligare när man inte är lönearbetande. Kanske hjälper det att hålla koll på om det är vardag eller helgdag. Helgdagens innehåll får man försöka skilja sig från vardagens innehåll. Att på kvällen göra en genomgång av dagen på vad som varit bra/minnesvärt/skilt från tidigare liv är att fånga dagen i minnet, men inte för stunden. Gillar det du visar och skriver om ert vardagsliv med tankar, problem och glädjeämnen

  • Tack Anna,

   Ja, jobbet ger en viss struktur, som vi saknar. Det är så vi vill ha, men ibland är det jobbigt att inget går av sig själv.

   Vi gör väldigt lite skillnad mellan vardag och helg, det är något jag vill ändra på, men det händer inte riktigt. Det är inte bästa årstiden att göra det på heller, vi ska göra lite annorlunda framöver.

 2. Stressa inte.
  Motarbeta aldrig naturgivna förutsättningar.
  Tänk pareto.
  Släpp “jobba efter lista” tänket, ska bara tillämpas på det verkligt akuta.
  Det kommer en ny dag.
  Men förstår att heltidspluggande är ett störningsmoment i friheten.

  Här har vårkänslan infunnit sig, och välbefinnandet når nya höjder.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna