Sextonde december – Grand tour

4
11

4 KOMMENTARER

  1. Go’dag i stugan! Är nyfiken på hur stor del av eran mat ni idag producerat själva resp får köpa? Har ni mål på egenproducerat mat? Innebär det ökade odlingsytor nästa säsong?

    • Just idag har vi egna ägg och egen potatis. Vi är redo att börja slakta tupparna i ladan så inom kort har på så vis viss egen köttproduktion. Den ska öka till att göra oss i stort sätt självförsörjande genom kycklingar och kaniner. Ja, vi ökar på odlingsytan rejält nästa år. Jag räknar med att vi ska vara självförsörjande på det mesta i grönsaksväg från mitten av april in i september nästa år. Det som gör skillnad i ekonomin är tomater det andra blir inte så mycket även om allt naturligtvis summerar på sista raden.

      Vårt mål är att ha så låga kostnader som möjligt och samtidigt leva så bra det bara går. Det innebär att vi kommer köpa pasta och ris framöver. Likaså mjölk och ost. Så målet är främst finansiellt.

      Men sedan är odling och viss djurhållning också aktiviteter som ger stort värde i livet, annat än ekonomiskt. Även underhålla marken, som att hålla landskapet öppet och skogen i form spelar in. Det öppnar kanske för någon get, några får och någon gris. Men det ligger långt fram.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna