Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Gör ni en budget inför 2018? – Lyssna då på Onkelns råd!

Det finns två sätt att närma sig sparande. Det första och kanske vanligaste handlar om att sänka kostnaderna i ett ganska allmänt perspektiv, små förbättringar på många områden ger på sikt stora besparingar. Där hör tips och tricks som val av mobilabonnemang hemma men kanske även mer radikala åtgärder kring att sänka exempelvis matkostnaderna.

Det andra handlar om att designa sitt liv så att vi kan spara en stor andel av inkomsten, kanske 50% eller mer, och då krävs ofta mer radikala åtgärder. I det fallet kan vi säga att vi designar vårt liv för att sänka kostnaderna. Då byter vi bostad, avstår bil, skippar resor och byter ut kostsamma nöjen mot andra.

I videon pratar jag lite kort om de två synsättet och vad du kan förvänta dig att hitta inspiration kring här på Onkel Toms stuga.

Läs mer

Ska vi göra hushållsbudget för 2018 tillsammans?

Budget