Femte december – Vårt alternativ

10
11

Ingen ved och inga höns idag. Utan idag: avlopp!

10 KOMMENTARER

 1. Livet i gruvan är sig likt och ditt nya liv inspirerar utan tvekan. Magert med rapporter från onkeltom sista tiden så adventskalendern uppskattas. Mycket intressant att följa livet nu när vintern kommer och givetvis vatten/avloppsproblematiken. Jag har ju samma ”problem” med mitt torp. Jag skulle helt klart satsat på en ny pump automat med hydropress för att slippa frustration med gamla vvs prylar. Ha det!

  • Hej Mattias,

   Vad roligt att inget ändras. Släpp taget och kom över till andra sidan du också! 🙂

   Den här typen av pump är nog oförstörbar och hydropressen likaså. Det måste funka! 🙂

 2. Förutsätter att handkraft och spade gräv har använts för att skapa rör diket. Bra jobbat!

  Som alternativ till befintlig hydrofor/pump kan ny komplett mindre ”pumpautomat” inköpas för några hundralappar, om man kan tänka sig kina tillverkat.

  • Naturligtvis är det spade gräv som gjort jobbet. Pumpautomat är lite sommarstuga över, om jag får det här att funka så blir det dels billigare och det blir också en lite proffsigare lösning.

 3. Bra gjort att gräva så långt. Vi ordnade avlopp i stugan på Öland för 4 år sedan. Kostade ca 130000 kr. Vi hade aldrig klarat det själv.

  • Hej Jenny,

   Vi måste ju ha någon form av trekammarbrunnslösning till det här, då sticker det väl iväg lite för oss också.

 4. Nu är jag inte nåt avloppsproffs precis, men här har kommunen inventerat enskilda avlopp i åravis – och dömt ut de flesta (känns det iallafall som). Brukar bli rätt kostsamt att fixa dem, men det viktigaste är att göra det rätt. Dvs så du/ni får papper på att det är godkänt när ni är klara.

  • Japp,

   Det jag gör nu är ju att dra in vatten. Jag är ganska säker på att vi sedan kommer skaffa en ganska traditionell trekammarbrunn för avloppsvatten, även om det bär emot lite. I så fall blir det ”by the book”.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna