Arbetslinjen – En novell där arbetet blivit statsreligion

12
327

Idag skriver jag inget inlägg, i stället ska ni få ta del av en novell jag skrivit. Den är från början framtagen som en del i den skrivkurs jag läser nu under året. Där var uppdraget att skriva en Sci-fiction novell på cirka fem sidor.

 

 

Jag valde att spinna kring vår syn – eller kanske samhällets dominerande bild – på arbete och resultatet blev en novell som jag kallade Arbetslinjen. Filen får ni som pdf och ni laddar ner den här på nedladdningssidan.

Det går bra att addera filen till din eboksläsare om du föredrar det.

Berätta gärna vad ni tänker när ni läser och vad ni tycker novellen borde berört.

 

 

Sociala medier blir en allt viktigare del i sättet att sprida information och ha en dialog. Många inlägg publiceras parallellt här på bloggen, som det här inlägget. Om du inte redan nu följer Onkel Toms stuga på Facebook föreslår jag att du gör det nu: Onkel Toms Facebooksida.

12 KOMMENTARER

 1. Du skriver bra! Jag skulle läsa romanen, men jag måste bli riktigt bekant med karaktärerna och vilja veta hur det går för dem. Det måste få ta plats och utrymme av själva det ideologiska resonemanget. Det måste bli svåra dilemman och så vidare. Har du läst Stjärnklart av vad han nu heter. (googla). En dystopi som väcker många tankar om människor och det moderna samhället)s undergång). Jag tänkte på den när jag läste din text. PS. Ska vi gå och handla på Lidl någon dag i januari?

  • Hej Åsa,

   Tack! Jag förstår vad du menar, jag har redan låtit texten sväva ut lite utanför sina fem sidor. En novell måste välja spår lite, och då kan inte personbeskrivningarna få för stor plats.

   Lars Wilderäng, är namnet du söker. Nej jag har inte läst något av honom, men ska nog göra en rajd.

   Date på Lidl skulle vara spännande!

 2. Kul läsning och för mig nytt sätt att ta del av din “produktion”. En uppfriskande textvariant. Bra gjort. Att frivilligt kidnappas verkar inte så tokigt. Kan man säga att de drabbas lite av stockholmssyndromet?:)

 3. Verkligen riktigt bra skrivet. Du behöver helt klart det filter som krävs för att omsätta dina yviga tankar till ord på “papper”. Vad fick du för omdömen från kursledare?

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna