Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Om jag skulle starta en liten korg med fastighets- och byggaktier vad skulle jag köpa då?

Sedan vi sålde bostadsrättslägenheten så har vi väldigt låg exponering mot fastighetsmarknaden och vi har överhuvudtaget ingen byggare i portföljen. Därför är jag lite sugen på att nyttja oron som råder nu för att göra några inköp både här och i Amerikat och skapa en korg med ett värde på cirka 100 000 kronor om kanske 5-7 bolag i lite olika storleksklass. Jag tittar också lite på några ETF-er och fonder.

Kanske är det lite tidigt ännu, men samtidigt är det en ganska spretig nyhetsförmedling som är just nu och jag kan tänka mig för att doppa tårna lite försiktigt.

 

 

Hur skulle ni sätta samman portföljen. Har ni några intressanta köp i dagens bostads och byggnadskonjunktur?