Snart är man student igen! – Nolleperioden har börjat!

2
22

Jag ska läsa två kurser på högskolan i höst. En ganska omfattande kurs i kreativt skrivande och en kurs som handlar om coaching. Den är lite mindre. Idag har jag läst igenom allt material, kollat kurslitteratur och försökt förstå vad jag ska göra och när.

Båda kurserna är på distans och utbildningen bedrivs till stor del via en portal som universitet har. Där sköter man också en hel del administrativa sysslor som att anmäla sig till kurser, fixa lånekort till biblioteket, ändra adress med mera.

Det här borde inte vara så märkvärdigt och själva flödet är inte så svårt att förstå. Du är antagen och får ett välkomstbrev. Där står det du behöver veta. Du läser brevet och skaffar dig en användare på portalen som universitetet använder. Efter det är det dags att skriva in första föreläsningstillfället i almanacka, köpa kurslitteratur och invänta kursstart.

Det är principen! Praktiken är något helt annat! Du studsar mellan olika system: ska ändra adress men kan inte utan måste använda en workaround i form av tillfällig adress; tvingas använda lösenord som skulle passa kärvapenavfyringssystem och kan inte göra något klart för att du måste invänta dina registreringsperioder för kursen.

Det är så mycket som är konstigt i den här processen:

  1. Informationen skickas ut ungefär när vi förväntar oss. Men det vi ska göra går inte att göra ännu.
  2. Man använder en annan web-plats för att skapa användaren till sitt system men hämtar inte uppgifterna därifrån gällande exempelvis adress.
  3. Och mycket mer.

Det borde gått att skapa en knapp som säger något i stil med: Vill du skapa dig en användare och registrera dig för de kurser du är antagen på? Men där är inte universitetsvärlden riktigt ännu!

Hur som ska det här bli riktigt kul. Jag räknar med att låna mycket kurslitteratur men köper nog boken “De kommer drunkna i sina mödrars tårar” som är första bok ut att läsa.

2 KOMMENTARER

  1. Hej! Hur fungerar Patreon om man vill bli superstödjare? Hur görs betalningen? Försökte registrera via Facebook men tror inte det blev registrerat.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna