Hur vi sparar på kostnaderna för mat och hushållsbudget

5
107

God morgon! Är du sugen på att tajta till budgeten nu i höst. Här är en video med information om vilken strategi vi använt oss av för att gå från att bränna hela inkomsten till att spara 50%.


 

Läs mer

Detaljerad nedbrytning av matinköp januari – vad var det vi köpte?

Detaljerad nedbrytning av matkostnader – februari

Detaljerad nedbrytning av matkostnader – mars

Prisreferenser på mat – något som nästan aldrig nämns men som är superviktigt!

Prisreferens – lista som du kan ladda ned eller läsa på din mobil

Meny vecka 11

 

5 KOMMENTARER

  1. Hua, från och med september så ”börjar mitt nya, sparsamma liv”.
    Har satt upp två mål: 20% av lön efter skatt ska sättas undan på ett sparkonto samt att jag ska försöka att få saldot på matkontot att öka sakta men säkert (dvs sänka matkostnaderna).
    20% målet hoppas jag ska gå relativt lätt att vänja sig med.
    Matkontot tänker jag fortsätta att sätta undan samma (ohyggligt höga) belopp varje månad men samtidigt försöka få koll på vad det är vi gör som kostar så mycket. Spara kvitton, sammanställa i excel, matlistor, matlådor, osv. Med lite tur (medvetenhet) så kommer detta konto att bli lite mer av ett sparkonto med ett rejält saldo om ett tag.
    Sparar på två håll och på två lite olika sätt helt enkelt. Så skönt att hitta inspiration här på din blogg!

  2. Bra inlägg. Det låter enkelt och för vissa är det enkelt, men det skall till att faktiskt göra något annorlunda för att spara mer pengar. Med tid blir det sedan en vana. Jag tror många vill mycket men misslyckas i sin handling, handlar inte bara om mat, utan även träning (som du är inne på i videon), tid med familjen etc.

    • Tack David,

      Ja, att vilja göra något är helt skilt från att faktiskt göra. Det handlar om att styra fokus till handling, inte teori!

  3. Tacos! Jag håller med dig om att tacos är dyrt, för vardagsmat. Som helgmat är det däremot rätt ok, om man tänker substitutet är något nötkött. Håller du med, eller har vi kanske olika inställning till mat upplägg? Vi äter ekonomiskt (men fortfarande gott) på vardagar och unnar oss ännu godare mat på helgen.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna