Ge upp ekorrhjulet och bli självförsörjande bonde – Råd till Kalle

2
156

I Kalles sex liv fick vi igår se hur Kalle undersökte möjligheten att överge stressen och ekorrhjulet han nu sitter i för att i stället bli självhushållare.

Han fick också några tips om hur han skulle ändra sitt liv för att kunna leva friare.

Då vi gjort det Kalle önskar och inte var så imponerade av de råd han fick, så ska jag ge Kalle några bättre tips för hur han kan jobba för att bli fri.

 

2 KOMMENTARER

 1. Jag har nyss hittat din intressanta blogg och undrar varför detta inlägg inte fick några kommentarer?
  Du har absolut rätt i en fråga. Börja spara ihop ett tillräckligt kapital först och välj ditt nya liv sedan. Att planera i detalj flera år i förväg är svårt – världen runt oss förändras ständigt. Då du väl “kastar loss” kommer hela tiden nya möjligheter som du kanske inte tänkte på. Kan du då anpassa dig och minska dina kostnader, kommer ditt kapital att räcka längre.

  Vi är ett priviligierat par (utan barn) som sparade en del under många år (men aldrig så mycket som hälften av lönen). Sedan 2009 “lever vi vår dröm” och konstaterar att kostnaderna blev lägre än vi budgeterade.

  • Hej Bengt A och välkommen hit,

   Hur ett inlägg tas emot och kommenteras är en gåtfull historia för oss som verkar via nätet. Numera använder jag andra kanaler väldigt mycket i min Internetnärvaro och det här inlägget hade sina minutes of fame framför allt på Facebook.

   Jag håller med. För långa planeringshorisonter är inget som tillför något. Vi har fortfarande rätt hög kostnadsnivå här då vi har dubbelt boende och en del investeringar i gården och huset men jag inser att vi skulle kunna leva väldigt billigt här vissa månader utan allt för stora uppoffringar.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna