Er feedback på podden är rätt tydlig!

14
2
Feedbacken är tydlig! Podden är ingen kioskvältare!

Tack till alla som hört av sig, kommenterat och kommunicerat på sociala medier. Bilden i inledningen kommer från en omröstning jag haft på Twitter och den speglar ganska väl det jag redan visste.

 

 

Endast 50% av de som svarat är positiva utan förbehåll. Det är ungefär 100 personer.

Den som retweetat inlägget är jag själv. Ingen har gillat.

Nästa vecka blir det podd. Jag kommer då diskutera framtiden!

Tack för er feedback!

14 KOMMENTARER

  • Hej CarlJohan,

   Jag tror jag måste bestämma mig. Som det är nu är ofta min ambition att kommunicera något genomarbetat. De som då förväntar sig att få det serverat blir sura när två gubbar pratar. Vill man däremot följa mig, och haka på i ett sammanhang där jag pratar med andra – i något som i sig kan bli väldigt intressant – så är ju den typen av inslag kanon.

 1. Har aldrig kommenterat någon blogg eller podd tidigare. Följer totalt 37st olika poddar (inga bloggar än) men din och ca 6 st andra poddar följer jag slaviskt och blir nästa ohälsosamt lycklig av att se att du släppt ett nytt avsnitt. Då jag av en händelse snubblade över din tweet om podden stelnade jag till, blev rädd och nästan lite arg.

  Jag tog mig då tiden att skriva denna korta text för att meddela att jag tycker din podd är väldigt bra och inspirerande samt att jag önskar att du forsätter med det du gör. Hur du lägger upp podden spelar egentligen ingen roll för mig( Helt ok att vara lite små full på öl ibland).

  Ha det bra och tack för en bra podcast!

 2. Hej,
  Jag hoppas innerligt att du fortsätter med podden, den är ett fint inslag i vardagen. Det jag gillar bäst är hur du utgår från dig själv och resonerar kring ditt/ert liv, till skillnad från många av de ekonomipoddar jag följer där P/E-tal, makroekonomi och utdelningshistorik känns viktigare än vägen till trygghet och/eller frihet. För P/E-tal, makroekonomi och utdelningshistorik känns mindre viktigt än människan bakom som strävar mot en trygghet och/eller frihet.
  Samma resonemang gäller för bloggen, många pratar om att de vill bli fria men få verkar har tänkt till vad det faktiskt innebär, för många verkar det endast handla om att inte behöva arbeta 40h/vecka. Men vad som ska göras med de 40h/vecka som omvandlas till fritid, verkar få ha tänkt igenom!
  Just det sätter både din podd och blogg fingret på.

  TACK från en trogen lyssnare och läsare (men sällan kommenterar)

  • Hej Gustav,

   Tack för den trevliga feedbacken!

   Jag har försökt hitta en egen form som jag känner att jag är ganska ensam om. Och tanken är precis som du beskriver. Jag tror de flesta ser det och de som gillar det hänger här. Så det vi diskuterar här är själva poddformatet och min förmåga att jobba med det. Där är det uppenbart väldigt skilda åsikter, kraven verkar höga samtidigt som belöningen – i form av nya följare, delningar på sociala medier, möjligheten för nya att komma in osv – är låg.

   Jag är ganska mallig över det jag gör. Det finns inte så många uppenbara konkurrenter, tycker jag själv, men jag är ödmjuk för att jag har mycket att lära kring hur jag gör saker och ting.

 3. Jag önskar verkligen att du fortsätter med podden! Lyssnar alltid och gillar att du delar hur ni försöker leva på ett annat sätt än det vanliga ekorrhjulet med mycket jobb och hög konsumtion. Hoppas att du orkar fortsätta!

 4. Fortsätt med podden! Tänk på oss som fortfarande sitter fast i ekorrhjulet. I bilen på väg till jobbet är enda tiden på dagen som det finns tid att konsumera onkel toms stuga.

  Tack för en fantastisk podd!

  //henyg

  • Tack Henyg,

   Ja, att kunna nå någon på väg till jobbet, eller på lunchpromenaden är speciellt. Det är det som gör podden speciell som format. Men det är många som följer mig som inte delar åsikten helt klart!

 5. Hej jag vill absolut höra fler avsnitt av din podd…Du harintressanta tankar och ofta visar du helt nya infallsvinklar för mig. Nya sätt att tänka och jag gillar att du är personlig. Om jag ska ge feedback på förbättringsområden så vore det att det blir mycket upprepningar i varje avsnitt om Peitron….och du är ibland ofokuserad. Och att jag tycker det beror nog på att jag själv är superfokuserad och intresserad av vad du ska prata om..Och en ytterligare anledning är att jag lyssnat igenom alla avsnitt på kort tid,..vill gärna följa ert nya liv. Hälsningar Mona

  • Hej Mina Excellie,

   Tack för feedbacken.

   Patreon är ju det jag säljer. Jag kan ju inte ta bort det.

   Hur menar du att jag är ofokuserad? Att avsnitten inte hänger samman eller att jag som person framstår som ofokuserad?

 6. Ja kanske en liten del av båda..och absolut inte hela tiden för då hade jag inte blivit trollbunden vid dina avsnitt…oftast i det du säger, att du tappar tråden eller svävar ut lite…känns inte alltid förberedd.. ingen stor sak men jag tappar själv fokus vid dessa tillfällen och då är du ” tillbaka” och säger nåt bra och jag måste lyssna om….när det gäller Peitron förstår jag absolut men tycker att för stor del av viktig podtid läggs på detta, upprepas…..läser nu din blogg för första gången och den upplever jag som betydligt mer fokuserad och lätt att följa i texten. Stort plus för er reflektion av tid…och hur vi väljer att fylla tiden..Sen måste jag även ge dig och din familj stor cred för den totala omläggning av liv som ni har gjort ekonomiskt..från att ha höga inkomster, många barn och mycket stress och att leva i hög omsättning av pengar….till en total helomvändning…beundransvärt..de flesta av oss är ändå i grunden ekonomiska men vill skruva till det ett extra varv..för oss är inte omställningen lija stor..Och ni är 6…..en fråga- har din fru och du alltid varit överens om denna omläggning? Ingen som tröttnat eller velat slösa mer?? Hälsningar Mona

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna