Ekonomi juli – Vi börjar ett liv som självhushållare!

2
103

Efter sex månaders uppehåll från våra väldigt detaljerade analyser kring vår månadsekonomi så börjar vi återigen föra kassabok och diskutera vår ekonomi. Den här gången i ett helt annat sammanhang än tidigare. Jag skulle gärna se att vi kunde hålla utgifterna ner mot 12 000/mån under många månader. Med nästan 6 000 kronor i månaden i barnbidrag samt lite studiemedel och föräldrapenning så skulle inkomsterna kunna hamna kring 10 000 kronor per månad.

Då är det inkomsterna från bloggen och lite äggförsäljning som ska till för att hålla oss flytande.

I helgen är det visning på lägenheten. Det var stendött i våras. Lite otur med timing; kanske lite högt utgångspris; en lägenhet och möbler som var sjaskiga efter barnaåren; och eventuellt en mäklare som inte riktigt fick bläck på papper gjorde att vi trots mycket högt intresse kammade noll i när vi försökte sälja.

Jag har – lite längre fram – tänkt göra lite mer samlat material kring kostnaderna och ekonomin som självhushållare, därför lägger jag inte ut materialet fritt längre. Vill du löpande ta del av materialet och vara med i realtid och kommentera så är det Patreon som gäller. Där hittar du junis utgåva som är tillgänglig för alla. Därefter är det stödjarna som kan ta del av materialet.

Läs julis siffror fritt på Patreon!

2 KOMMENTARER

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna