Podcast: Avsnitt 19 – Kyrkan, Almedalen och meditation

3
13

Lite kort kring vår flytt och meditation. Lite längre om vårt kyrkbesök och Almedalsveckan. Allt utifrån en snål Smålännings perspektiv en helt vanlig tisdag 2017.

Prenumerera via Itunes eller Acast

Musik

Ukulele Hakuna Matata by HookSounds http://www.hooksounds.com/

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

3 KOMMENTARER

 1. Två praktiska frågor.

  Hur lär jag mig att slipa en lie? Har googlat en del och tänkte prova med ett vanligt knivbryne jag råkar ha hemma.Vill inte köpa verktyg i onödan förrän jag är säker 🙂

  Kan jag ersätta en röjsåg mot en lie? Det funkar bra när sly och växter är tätt och högt. Men enstaka grässtrån eller kantgräs som växer sig långt är svårt. Dvs ensamma, smala och gängliga grässtrån som gärna viker sig. Beror kanske på att jag inte lärt mig svaret på fråga ett ännu…

  • Hej Regelbunden läsare.

   Det beror på vad du har för lie? Har du en modern knacklie så måste du knacka bladet för att få det vasst. En gammal lie slipar man. Ett knivbryne, om det är ett sådant jag tänker på så är det för brett, det kommer inte ned i radien ordentligt.

   Jag kommer inte ha någon röjsåg. Grässtrån är normalt inga problem med en vass lie. Jan Westers videon är kanon: https://youtu.be/zJN0yfgCHDI

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna