Idag kunde arbetsåret börjat om jag haft fyra veckors semester

6
33

Vi gick på ledighet vid midsommar och med fyra veckors ledighet så hade vi startat våra jobb idag. För ett nytt race fram till julen då den femte veckan kvitterats ut.

Hos oss har det varit full rulle med flytt , uppackning, odling och ved så tiden har rusat iväg och det känns overkligt att tänka att en semester redan gått. Vi mäter inte riktigt tiden här. Vi försöker tänka annorlunda. Jag vill ha en bra dag och jag vill att dagarna sammantaget leder någonstans. Det räcker för mig.

Men visst faller vi in i vårt gamla sätt att tänka. Att tiden är utmätt. Vi ska till exempel vara lediga i två år, vilket ungefär är hundra veckor. Så lite enkelt räknat är en vecka en procent av vår sabbatstid. 4% har då redan passerat!

 

 

I princip så lever jag det liv jag föreställde mig att leva redan nu. Det finns några saker jag vill förbättra men som jag inte riktigt orkar med just nu. Det handlar främst om rutiner. Med barnen hemma och besökare här så är det dock inte det mest prioriterade. Tvärtom så har det sociala företräde, såväl inom familjen som med de som besöker oss. För barnen är en vecka ungefär 10% av deras lediga tid i sommar och för de flesta som hälsar på är en vecka 20%. Det betyder att jag och Cathlyn alltid investerar minst del av vår lediga tid i våra möten. Då känns det viktigt att ta chansen och få ta del av andras tid när chansen ges.

6 KOMMENTARER

 1. Jag har omvärderat det där med besök. Vi hade väldigt mycket besök första tiden, första året och kom fram till att det var roligare för dem än för oss. Nu har ordet gästfrihet en helt ny innebörd.

  • Hej Åsa,

   Besök och sociala relationer kan ses som, och är en, en tids- och energitjuv. Men det är också en förankring i verkligheten och en form av nätverkande. Det är för mig ett sätt att bara vara. Rätt människor ger också influenser och energi. De öppnar möjligheter och gör att jag känner mig mindre sårbar. Det kommer in människor i mitt liv som jag gillar.

   Jag tror i grunden det är gott att träffa människor, men det måste göras på rätt sätt.

   • Så sant. Bor man som ni gör nu, så funkar det inte att man är värdpar och står för full service under den tiden på året men behöver få veden klyvd och grönsakerna odlade.
    Förhoppningsvis är det bra vänner som snarare hjälper till!

 2. Jag har nog missat lite, kan du inte beskriva hur ni kom fram till två års ledigt? Och vad är tanken och vad säger ekonomin, kommer ni helt säker vara tvungna gå tillbaka då eller räcker det att ni hittat något som drar in x kronor i månaden för att detta ska fortsätta även efter två år?

  • Oj, det är mycket på en gång. Två år kommer inte från ekonomin. Det är mer ett beslut som vi jobbat utifrån. Det är inte uteslutet att vi kan leva här för evig tid, men det är på håret. Mentalt kör vi två år så får vi se.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna