Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Idag kunde arbetsåret börjat om jag haft fyra veckors semester

Vi gick på ledighet vid midsommar och med fyra veckors ledighet så hade vi startat våra jobb idag. För ett nytt race fram till julen då den femte veckan kvitterats ut.

Hos oss har det varit full rulle med flytt , uppackning, odling och ved så tiden har rusat iväg och det känns overkligt att tänka att en semester redan gått. Vi mäter inte riktigt tiden här. Vi försöker tänka annorlunda. Jag vill ha en bra dag och jag vill att dagarna sammantaget leder någonstans. Det räcker för mig.

Men visst faller vi in i vårt gamla sätt att tänka. Att tiden är utmätt. Vi ska till exempel vara lediga i två år, vilket ungefär är hundra veckor. Så lite enkelt räknat är en vecka en procent av vår sabbatstid. 4% har då redan passerat!

 

 

I princip så lever jag det liv jag föreställde mig att leva redan nu. Det finns några saker jag vill förbättra men som jag inte riktigt orkar med just nu. Det handlar främst om rutiner. Med barnen hemma och besökare här så är det dock inte det mest prioriterade. Tvärtom så har det sociala företräde, såväl inom familjen som med de som besöker oss. För barnen är en vecka ungefär 10% av deras lediga tid i sommar och för de flesta som hälsar på är en vecka 20%. Det betyder att jag och Cathlyn alltid investerar minst del av vår lediga tid i våra möten. Då känns det viktigt att ta chansen och få ta del av andras tid när chansen ges.