Välkomna – Ni som kommer hit för första gången idag känner mig nog

8
30

Ett extra stort hej till dig som är här för första gången idag eller under midsommarhelgen. Chansen är ganska stor att du känner mig och kanske min familj. För idag, den 22 juni 2017, så skickar jag ut det klassiska “tack för mig” brevet på jobbet med en länk hit. Samtidigt informerar jag mina vänner på Facebook om vad vi gör och hur man kan följa oss.

För oss är det ett streck i sanden. Idag skapas ett före och ett efter. Den här bloggens 488 inlägg, 5 406 stycken kommentarer och 17 st podcasts handlar om ekorrhjulet och vårt försök att ta oss ur det. Bloggens namn är inspirerat av boken som beskriver slaveriet och jag tänkte en gång i tiden att jag skulle göra en modern variant i bloggformat om mitt och vår familjs strävan efter ett liv i frihet.

Bloggen har kommit att handla om så mycket mer. Den handlar idag om frihet och att göra det mesta möjliga av livet. Och nu kommer en hel del av tiden gå åt till att beskriva vårt liv på en liten gård i Småland. Där jag och min sambo leva med våra fyra barn i två år, till att börja med.

Många av er kommer bara besöka bloggen vid ett tillfälle, rynka på näsan och gå vidare. Men ge gärna bloggen en chans. Det är en av de större bloggarna i sitt slag och det vi pratar om här gör skillnad. Och det gör det snabbt!

Får tacka för all hjälp jag fått av dig, tips osv. Från att ha varit en kille som bränner hela lönen och inte “ser” vad jag skulle kunna spara in på. Detta året ser ut att hamna på ca 40% sparkvot och nästa ca 55%. Mest intressant är väl att kostnaderna gått ner 30% pga andra prioriteringar, val och omförhandlade abonnemang mm. – Från läsarbrev i veckan som gick.

En bra introduktion till bloggen kan vara att lyssna på när jag var med i Sparpodden i vintras. Ett avsnitt som bara på Soundcloud haft mer än 25 000 nedladdningar.

Ni som tycker det här är intressant gör bäst i att följa bloggen på Facebook, eller på Twitter. Följ gärna båda då de används väldigt olika. Och så tycker jag ni ska läsa och lyssna på det som finns här redan naturligtvis!

Hänge med!

8 KOMMENTARER

  1. En stor insats ni gjort, du och familjen. Många har drömmar men inte alla förverkligar dem. Jag önskar er allt väl i ert nya liv, på andra sidan “strecket”.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna