Podcast: Avsnitt 18 – Våra jobb och vårt arbetsliv tillsammans med Sparo

17
43

Avsnitt nummer 18 av Onkel Tom stuga är här. I det här avsnittet har jag en gäst i form av Micke Larsson från Sparo. Vi pratar om jobb och arbetsliv. Om varför vi försöker framstå som så positiva till jobb när vi ofta är frustrerade. Vi berör även balansen mellan dig och din arbetsgivare samt pratar om märkliga arbetsplatser.

En ursäkt till Micke är på plats. Introt är lite abrupt. Det blir liksom ingen riktigt introduktion av gästen. Det är mitt fel och beror bland annat på att vi pratade rätt länge innan vi satte igång med själva podden så du hamnar lite “mitt i samtalet” när podden börjar.

Min tanke är att ni som lyssnar ska få lära känna mina gäster genom samtalet, inte genom en lång introduktion och det tycker jag ändå att avsnittet erbjuder. Så ni som vill höra mer från Sparo, eller Bittermicke som han heter på Twitter, gör klokt i att lyssna noga.

Nu ska tekniken fungera igen hoppas jag, så jag räknar med att ni som lyssnar via ITunes eller Acast får podden den vägen. Notera att tidigare avsnitt publicerades då det var massor av strul. Så har ni inte lyssnat på avsnitt 17 så är det dags att göra det.

Prenumerera via Itunes eller Acast

Musik

Ukulele Hakuna Matata by HookSounds http://www.hooksounds.com/

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

17 KOMMENTARER

 1. Abrupt intro såg jag inte som ett problem, även om det låter som att vi hamnar lite i osynk första fem sekunderna. Annars tycker jag att det var ett intressant samtal som berörde både mitt jobb som företagare och tidigare kontorsanställningar, och ditt jobb i eskortbranschen ;-).

  • Det är svårt med poddar där vi är två. Antingen börjar man från början vilket gör det lättare att skapa struktur och förstå hur det hänger samman för de som deltar. Eller så gör man som vi gjorde, pratar oss samman innan men då blev det svårt att inte springa iväg.

   Det är bara att träna mer!

   • Jag uppfattade det som att du såg en poäng i att dyka rätt in och börja mitt i. Visst tappar man en kronologisk struktur på det, men kanske vinner man tempo eller vitalitet förutsatt att lyssnarna hänger med på tåget.

 2. Lite (konstruktiv?) kritik… Eller mest en nyfiken fråga.

  Jag kommer ihåg att jag var imponerad och blev motiverad själv, när du för några månader sedan flera gånger påpekade att hur slö man blev av bara ett glas alkohol. Att hela dagen blir förstörd efter ett glas öl på eftermiddagen.

  Och för en vecka sedan nämnde du något om att inte bli en öldrickande påse ostbågar eller nåt.

  Sen så redan första veckan i friheten så blandar du in öl så att det sänker kvaliteten på vad du verkligen vill göra. Hur kommer det sig?

  • Hej Fri,

   Det är kul att kunna inspirera men det är naturligtvis mindre roligt att på något sätt bryta ett förtroende. Men frågan är intressant och du berör faktiskt flera saker samtidigt.

   Först lite om bakgrunden. Jag har flyttat ner till Småland nu. Men i princip halva maj och fram till midsommar så var mitt jobb helt inrutat från 6 till 21 varje dag och ibland helgerna också. Jag hatar det! Det är bland det värsta sättet att leva på alla kategorier. Det är det jag vill slippa men trots det så satte jag mig i det läget. Orsaken var lägenhetsvisningar, skolavslutningar, flytt, överlämning av extrajobbet osv.

   Tyvärr har vi i vårt liv inte mycket mer att belöna oss själva med än alkohol. Det gör att när jag vill förgylla ytterligare en arbetskväll så gjorde jag det genom att köpa ett par öl. Problemet är att det inte ger mig speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Men det är det sätt som jag har för att göra något extra av en kväll i en dag som är helt körd. Inget jag är nöjd med, men det är så det är.

   Sedan gör jag i princip inget på det sätt som jag vill. Jag har haft ett heltidsjobb, fyra barn, extrajobb, blogg och podd samt massa annat under ganska lång tid. Det gör att jag måste förhålla mig till “att göra” och leverera. Jag vill göra mer, jag vill ha andra möjligheter och jag vill leverera till er som läser och lyssnar med högre kvalité. Men det går inte med mina förutsättningar. Utan det jag gör jag utifrån de förutsättningar som bjuds.

   Den här gången blev det som vanligt dålig ljudkvalité och, helt nytt för denna gång, en öldrickande poddare. Men det är en podd producerad. Det är en annan sida av mig ni fick se och några har skrattat gott åt min tid på bussgodsavdelningen. Dessutom fick ni fick lära känna Micke bättre och höra hans mycket intressant vy på saker och ting.

   Jag provar dessutom en hel del teknik och upplägg i den här podden. Så tillfället har lärt mig mycket och din feedback är en del i lärandet.

   Så var det sista veckan som ofri 🙂 Nu formar jag dagarna mer så att det inte behövs någon artificiell guldkand skapad av varor från bolaget.

 3. Öppen och rak diskussion med högt i tak, helt i min smak.

  PS: Veckan efter podden producerades då jag besökte Onkel var han spiknykter.
  Antingen är han periodare eller nu avhållsam med alkohol. 🙂 //Sven

 4. Men onkel! Ta upp handsken! Skit i alkoholen från och med nu, ta en löparrunda i skogen eller säg åt ungarna att gå ut och mata kaninerna så ni vuxna kan utmana kökssoffan istället varje gång du vill sjunka ner med en bira- slå oss med häpnad och visa vägen till ett friare, sundare och lyckligare liv. Min mardröm är att jag till slut lyckats bli fri och sen sitter jag där i Fuengirola med cervezan och undrar vars livet tog vägen…

  • Hej Följare från starten!

   Ja och nej! Jag är här för att leva ett fantastiskt liv men du följer mig som jag är och det jag producerar färgas av ögonblicket. Du får se verkligheten precis som den är. Vi pratar öppet om livet här i kommentarsfältet. Det blir ingen polerad yta eller passande utsnitt. Därmed inte sagt att det blir en dokusåpa här.

   Så om du hänger kvar så kommer vi nog snart dricka vin tillsammans! 🙂

 5. Intressant emellanåt. Jag tror det hade varit bra att strukturera upp det mer, men öldrickandet kanske gör det svårt…. Ett större fokus på gästen hade också varit positivt, som det är nu pratar du lika mycket som Micke. Bjude du in någon till en podcast så är det väl den inbjudnes tankar som ska stå i fokus. Micke har ju bevisligen väldigt mycket bra saker att säga inom ekonomi och jobb, så kansks lite synd att han inte får prata mer.

  • Tack för berömmet, Jakob, men nu känner jag att jag måste försvara Tom. Meningen var aldrig att han skulle genomföra en renodlad intervju av mig utan att vi tillsammans skulle ha ett samtal om olika aspekter av arbetsmarknaden.

   Sedan kan man såklart ändå ha synpunkter på genomförandet. Själv vet jag inte om det hade blivit bättre om jag pratat mer eller mindre. Ett par gånger pratade vi i mun på varandra och det hade ju varit bra om vi inte gjort, men i 90 minuter över Skype utan bild är det nog ofrånkomligt.

   • Det är rätt Micke. Det var ett medvetet val att ta mer plats i det här avsnittet. Det var en dialog, inte en intervju. De som har en god egen plattform för att kommunicera sina åsikter kommer jag främst ha med i podden för dialog framöver. Intervjuer blir för de som inte är så kända för målgruppen.

 6. Uppskattade avsnittet! Först störde jag mig på den sunkiga ljudkvalitén men intervjun var så intressant att det gjorde inte så mycket. Öldrickandet och dess effekter blev mest en komisk aspekt 😀

 7. På mitt jobb är det nästan alltid så att vi ska odla kulturen om hur glada och lyckliga vi är på jobbet. Den som avviker från detta tittas det snett på. Sektkänsla!

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna