Flyttbestyr, hackad blogg, krångel med tekniken och ungjävlar som gör en vansinnig …

6
16

Vi flyttar den här helgen. Vi började i fredags när Gud helt öppnat alla fördämningar och lät himlen falla fritt! När det inte regnade så var det varmt och åskklibbigt och vi blev lika dyngsura, trots uppehållet, av vår egen svett.

I går åkte jag och slängde vår tvättmaskin – den har lämpligt lagt av lagom till vi ska flytta – för att sedan åka och köpa en ny. Efter den lilla avstickaren var vi tillbaka i flytträsket. Massor av plock och fix ledde till att vi hade en snudd på färdigpackad bil fram mot kvällen. Kvar är köksbordet jag sitter vid nu och vår dubbelsäng. Sedan är lägenheten tom.

De grejorna ska vi lasta nu på förmiddagen för att sedan åka med sista varvet möbler till Småland. Sedan är möbelflyttandet över och kvar är städning och lite fix.

När jag inte var igång och bar och stuvade i går så pillade jag lite med bloggen. Jag hade fått lite hjälp av webb-hotellet att felsöka i veckan som gick och de hade pekat på att jag hade filer som kunde vara “elaka och skadliga” på servern. Så var det förmodligen, men det som sänkte bloggen verkar vara ett problem med podcast-pluginen jag använder.

Att skriva och posta inlägg, som jag gör nu exempelvis, sker i ett väldigt enkelt och rättframt tekniskt ramverk. Poddar lever ett betydligt mer avancerat liv.

Själva filen du spelar när du lyssnar på en podd här ligger på en separat tjänst och server. Men bloggen Onkel Toms stuga är den som distribuerar underlagen till Acast och ITunes så att ni som spelar upp inläggen i era mobiler ska se att det kommit ett nytt avsnitt. Den delen fungerar just nu inte.

Så helgen har varit lite av en prövning men oväder, krånglande teknik, skyfall, träningsvärk, skavsår, trasig tvättmaskin, ömma händer och ständigt genomsvett är bara grunden i grytan då den här familjen kokar något. Vi spetsar till det med fyra barn som driver varandra, och oss vuxna, allt närmre kollapsens brant. Det är som smågrabbarna fått lite extra kraft i stämbanden nu när de nakna väggarna och parketten studsar ljudet och ser till att inget av vrålet går förlorat på sin väg mot örat. Det är familjekryddan som gör att den här grytan får sting!

I går kunde inte barnen leka ute utan fotboll exempelvis. Bollarna åkte med i fredagslasset och var därför inte tillgängliga. Tråkigt för nu blev det skitmycket trassel kring det och det hade ju varit roligt att ha bollarna här när de skulle användas för första gången på tre år. Men men!

Snart packar vi ned tv:n. Då jävlar då blir familjelyckan total!

Nej, vi har inte fått lägenheten såld! Men vi har bytt mäklare och han vill möblera upp lägenheten lite flådigt för den nätta summan 15 900 kronor för att underlätta försäljningen.

Tanken att barnen skulle kunna ingå i lägenhetsaffären vid rätt pris har slagit mig.

Det är tur att man har en positiv grundsyn! 🙂

6 KOMMENTARER

  1. Ja man får en släng av trötthet bara genom att läsa sammanfattningen.
    Men förändringar ska kännas, kämpa på snart är ni i mål.
    Håller tummarna att lägenheten finner ny ägare!

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna