Podcast: Avsnitt 12 – Nöjeskartan

8
27

Nöjeskartan är ett sätt att se vad livet erbjuder mer än konsumtion. Nöjeskartan gör det till och med möjligt att hitta områden som ska ha högre prioritet en handla och jobba. 

 

Prenumerera via Itunes eller Acast

Musik

Ukulele Hakuna Matata by HookSounds http://www.hooksounds.com/

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

8 KOMMENTARER

 1. Tack för trevligt pod avsnitt!

  Vi är nog i samma fas, sitter också och skriver listor över vad resten av livet utanför Ekorrhjulet kan och ska användas till.

  Som vanligt gäller stenhård prioritering. Först har man ju allt det som under Ekorrhjulstiden gjorts halvdant. När man nu lyfter blicken kommer man även på ett flertal andra områden som bara måste utforskas. Tänker mig nån sorts prioritering där aktiviteter som kräver fysik får företräde, samla frimärke får anstå tills vidare.

  Däremot kommer personlig utveckling som du och andra bloggare fört in mig på att få sin tid.

  Din vilja att vilja bli riktigt duktig på viss sak passar inte in i mitt schema, med motivering att det tar för lång tid, då hinns ju inte allt det andra med. Nu anser jag mig redan vara duktig på ett antal område, så det får räcka för mig. För övrigt behöver man inte vara så duktig utanför Ekorrhjulet.

  • Hej Stenkryaren!

   24 arbetsdagar kvar! 🙂

   Fysisk aktivitet, både i form av träning, men också den naturliga om kommer från att jobba, vandra och röra sig i vardagen är viktig för mig också.

 2. Intressant podd! Däremot tycker jag att du analyserar alldeles för mycket. Själv är jag lite för att vill man ändra nåt så gör det du vill, skriv inte det du vill göra. Om du tycker att något är kul, gör det bara mer och gör mindre av det du inte tycker är kul så kommer livet att ändras automatiskt runt omkring.

  Sen håller jag med om kommentaren om att podd/blogg låter som ett potentiellt nytt ekorrhjul. Det leder ju ofta till massa analyserande istället för att spendera tiden på cykeln, i skogen, på skidorna, i vattnet eller de faktiska förändringarna. Jag tror att sitta framför en dator kan bli destuktivt på ett sätt som fysiska aktiviteteraldrig kan bli av naturliga skäl. Alla konsumerar, vi väljer bara att göra det på olika saker.

  Du ser nog det hela från din synvinkel vilket passar bra för dig, men många ser det nog på ett helt annat sätt. Det låter som du snurrat väldigt hårt i ekorrhjulet tidigare och tror att alla andra lever så, jag skulle nog säga att de flesta är nånstans mittemellan och några är extrema åt vardera hållet. Jag håller med i mycket men inte i allt ;).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  • Sen när det gäller träning fattar jag inte varför man fokuserar så mycket på att just träna. Det är ju bra mycket roligare att göra något som man tycker är skitkul som råkar vara en fysisk aktivitet. Vi människor ska alltid krångla till allt så jävla mke! 😉

  • Hej Frihetsmaskinen.

   Både ja och nej. Det finns en balans mellan att tänka och att göra som är skitviktig. Du kan aldrig följa någon agenda om du bara hoppar runt efter tycke och smak.

   Jag har gjort dumma val. Det kan jag reta mig på. Det jag säger står för mig och jag har ingen önskan att skriva mina isikter eller åsikter på näsan på någon annan. Med det sagt så undrar jag varför du måste distansera dig mot det som sägs i det här poddinlägget. Det är knappast kontroversiellt. Det är inte heller så att jag är unik i min bekantskapskrets även om det finns människor som delvis gör annorlunda.

 3. Varför måste vi följa en agenda? 🙂

  Jag förstår inte riktigt vad du menar med att jag distanserar mig? Att jag tycker annorlunda? 🙂 egentligen handlar det väl om att jag inte tror på att planera, analysera och tänka för mycket samtidigt som jag har svårt för att man ska krångla till allt så mycket. Precis det jag egentligen försökt ta mig bort ifrån när jag slutade 9-5 racet. Jag förstår att vi alla är olika, så jag tror mer på att bara göra det man känner för, köra på och så kommer det liv man vill ha med det :).

  • Hej Frihetsmaskinen,

   Jag håller med om att göra slår allt! Men jag tror inte på att bara följa impulsen. I så fall skulle jag handlat en ny cykelram det här året. Och barnen vara bokade på sommaraktiviteter som kostat en förmögenhet. Det är ju att vi kan reflektera,fundera och följa en mer övergripande agenda i våra liv som gör det intressant. Men sedan ska man inte bara sitta inne och tänka. Det håller jag helt med om.

   Jag reagerade nog mest på slutmeningen du hade. “håller med om mycket men inte allt” som jag uppfattade som en allmän reservation men inser att du nog förtydligat vad du tycker annorlunda så …

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna