Podcast: Avsnitt 9 – Vår förändring – Reflektioner och lärdomar

11
21

Idag handlar poden om de förändringar vi gjort och tankarna som följt med. Förhoppningsvis är det ett stöd för dig som förändrar ditt liv för att bli friare eller en spark i baken på dig som vill komma igång. 

 

Prenumerera via Itunes eller Acast

Musik

Ukulele Hakuna Matata by HookSounds http://www.hooksounds.com/

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

11 KOMMENTARER

 1. Bra sammanfattning på er resa så här långt!

  Tror du hittar en ny dimension i tillvaron då egen identitet satt sig på plats ordentligt, vänta bara.

  Skillnader jag ser mellan våra resor är att jag aldrig varit jobbet så hängiven, privat livet har alltid tagit stor plats. Egna identiteten har nog alltid varit minst 50% uppbyggd på privata sfären.

  Så länge jag minns har jag då vårsolen lyst in i arbetsrummet känt mig lurad på att inte kunna avnjuta solstunden i naturen. Regniga dagar har jag ofta upplevt att hemma projekten varit minst lika viktigt som arbetsuppgiften på jobbet.

  Detta trots att jag har haft relativt samhällsnyttiga och utvecklande jobb.

  Kort sagt har (heltids) arbetet tagit upp för många av dygnets timmar, balansen mellan fritid och lönearbetstid har haltat. Tyvärr är det svårt att finna intressanta lönearbete på deltids basis, detta hade nog varit perfekt för mig.

  Min lösning har blivit att periodvis lämna arbetslivet några år då det stått mig upp i halsen. Senaste inhoppet blev längre än planerat detta pga av något diffust “föräldraansvar”. Men nu är det strax exit för sista gången (tror jag)!

  Instämmer i att det finns så mycket att göra. Nu är listan på “att göra” längre än någonsin, begränsas egentligen endast av insikten i att man inte är odödlig, så precis som alltid så måste hård prioritering ske.

  Jag hör inte till de som tror att gräset är grönare på andra sidan jordklotet, vill gärna se hur det är, men flytta från Sverige aldrig i livet (angående Spanien/Portugal tankar i nästa förändringssteg).

  • Tack Stenkryparen!

   Jag har redan börjat växa in i en annan identitet och jag hoppas den utvecklingen ska fortsätta.

   Har det varit svårt att gå tillbaka och jobba efter du varit ifrån. Jag tänker såväl som på din egen känsla som på möjligheten att få jobb.

   • Inte alls svårt att gå tillbaks till arbete, mest nyhetens behag och nyfikenhet, rent av roligt.

    Men att vid lite högre ålder få bra jobb är inte självklart, det ska ju inte vara sämre än det förra (lönemässigt), sist blev jag headhuntad av en händelse. Har även under kortare perioder haft det våra politiker kallar “enkla jobb” riktigt trevligt bara det inte är i fortvarighet.

    Tidsluckan i CV har aldrig varit ett problem, men det beror nog helt på inställning hos personal som rekryterar.

 2. Bra avsnitt granne!?

  Som Calle Leinar, tidigare personaldirektör på Ericsson sa.

  “Det kvittar hur mycket du satsar på ditt jobb, eller hur mycket engagemang och lojalitet du lägger in i ett sådant förhållande. Du skall inte tro att det varar för evigt och att känslan av växande samhörighet inför ålderdomen delas av den andra parten. Förr eller senare visar det sig att ditt livs kärlek hela tiden sett relationen som en ren affärsförbindelse”

  Några tankar som påverkade mig i mitt beslut var.

  Jäktade män dör oftast under semestern. De är så jäktad att de inte ens hinner dö under ordinarie arbetstid. Saul Bellow

  Livet består till stor del i att göra det man inte vill. Max Eastman

  Jag vill bli mycket gammal, så långsamt som möjligt. Irene Mayer Selznick

  Att födas är att börja färdas mot döden. Madeleine L’engle

  • Hej Kalle!

   Du vi bor närmare än du anar! Så nära så jag kommer komma förbi med några ägg och kräva att få låna gräsklipparen 🙂

   Det är bland den bästa kommentaren du gjort, och då har du gjort både kloka och många!

   Tack!

 3. Oavsett när vi väljer att gå hem, kommer vi att lämna en stor säck pengar på bordet!

  Det krävs att vi lär oss innebörden av ordet “tillräckligt”!

  Har nu bara 5 månader kvar till jag kan börja lyfta pension och med facit i hand, jobbade jag säkert 10 år för länge!

  Det var bara att frestelsen vart för svår att motstå när guldet glimrande i ögat vid förra kraschen!

 4. Tack för ett fantastiskt podavsnitt, du sätter verkligen ord på mina egna tankar och funderingar och om hur jag själv vill leva. Inspirerande resa du och din familj gör, min har precis börjat och jag fortsätter att följa er med spänning framöver. All lycka till!

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna