Podcast: Avsnitt 5 – David Jonstad

4
37

Avsnitt nummer fem av Podcasten bjuder på en gäst, nämligen David Jonstad. Vi pratar om ett annorlunda liv, ett enklare liv och delar tankar om varför vi och vårt samhälle hamnat där vi hamnat. 

 

 

 

David är journalist och författare till bland annat boken Kollaps – utförligt diskuterad i min recession  – och kommer in i tankarna kring ett enklare liv från en annan vinkel än det vanliga angreppssättet här på bloggen.  

Mer information om David hittar du lättast på hans blogg. Om du inte redan gör det så tycker jag du ska följa David på Twitter

Delar av dagens avsnitt har dålig ljudkvalité men jag har valt att publicera avsnittet ändå. Den låga kvalitén är inget som David ska lastas för, tvärtom så är avsnittet så intressant att det är värt att publiceras trots ljudkvalitén. 

David diskuterar om hur vi konsumerar till den nivå vi har pengar. Jag har berört det i det som vissa anser vara det bästa inlägget här på bloggen: Tankar kring prioriteringar och val …. 

Prenumerera via Itunes eller Acast

Musik

Ukulele Hakuna Matata by HookSounds http://www.hooksounds.com/

Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

4 KOMMENTARER

 1. Tack för den podden!
  Även om det känns lite udda att ni beskriver det liv vi alltid levt, som någon framtidsvision!

  Så här har människor alltid levt utanför städerna!

  Inget konstigt eller anmärkningsvärt med det!

  Jag är ju född och uppvuxen i storstaden och när jag som femtonåring flyttade ut till landet, kommer jag ihåg, hur navelludds petade och icke jordnära jag uppfattade mitt tidigare liv i staden!

  Det kommer gå fantastiskt bra för er att flytta ut på landet, om ni inte bara blir fanatiska, utan kan tillåta er att faktisk smygsurfa lite på den räkmacka som konsumtions samhället ger.

  • Hej Kalle56,

   Visst har du rätt på något sätt samtidigt så lever knappt landsbyggden det liv som David lever idag som jag ser det. Så vi är ju i en tidsålder med hög förändringstakt.

   Jag håller med, det handlar inte om att leva rätt i någon mening utan att leva bra.

 2. Tack för ett mycket intressant avsnitt!

  Uppfriskande att höra öppna resonemang om tillväxtfrågan och konsumtionssamhället när ekonomibloggar i övrigt tenderar att ta fortsatt tillväxt för given.

  • Tack Utlandsutdelaren!

   Ja Davids vy är annorlunda mot genomsnittet i det bloggsammanhang som den här bloggen befinner sig och också väldigt intressant.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna