Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Om du skulle göra något nytt hur viktigt är det då att det är något speciellt?

Om vi ska tro TV, bloggar och tidningar så är det vanligt att de som gör en större förändring gör det för att leva sitt livs stora äventyr. Det är i någon mening det helt logiska i vårt konsumtionssamhälle att vi strävar efter en högre nivå av äventyr, i någon sorts traditionell mening, om möjligheten ges. Redan nu kan vi köpa det äventyr vi önskar, men ofta bara i små portioner. Pengarna och tiden räcker inte till mer. Men om vi är fria så kan vi segla jorden runt, flytta till Spanien eller kanske öppna Bed and Breakfast i södra Frankrike. Leva drömmen helt enkelt!

 

 

Men hur är det om du vill skita i allt och sätta dig och meditera i en etta i Flen? Gå till bibblan på morgonen och umgås med bidragstagarna och förtidspensionärerna? Kanske bara läsa böckerna du önskat läsa. Dricka te och vara med dina barn? Är det mindre värt? Eller om vi vänder på det; är det värt att offra jobb och karriär för en grå etta i ett höghus i Flen?

Vad säger du? Om du skulle göra något annat här i livet är det viktigt att det då har något ”skrytvärde” eller skulle du kunna sätta dig i en etta i Flen?

 

 

In och rösta!

Om du skulle göra en förändring i livet hur tänker du då?

Resultat

Loading ... Loading ...

Är livet kanske grönare på andra sidan? Har vi en för romantisk bild av ett enklare liv? Eller är vi för rädda att ändra något? Vad tycker du?