Idag öppnar antagningen till högskolekurserna i höst

9
19
När startar vårt sabbatsår?
[wpcdt-countdown id=”2317″]

Idag öppnar antagningen till Högskolan inför hösten 2017. För dig som är 25 år gammal och precis har avslutat en utbildning så kanske det inte är så märkvärdigt. Men för mig som fyller 48 år och inte vidarutbildat mig i någon omfattning på mer än 20 år samtidigt som jag nu tagit ledigt för just studier så är det en jättegrej.

Redan hösten 2015 försökte jag plugga portugisiska men jag mäktade inte riktigt med det. Fyra barn, heltidsjobb, extrajobb, blogg och universitetsstudier gick inte att kombinera i sin helhet. Det borde jag kanske begripit men jag gjorde det som ett provskott. För att lära mig processerna, se om jag kunde bli antagen och samtidigt prova på vad det innebar att studera på distans. Det smakade mer även om jag inte orkade i mål!

 

 

Jag har inte tänkt så långt ännu kring vad jag vill läsa. Jag har en horisont på två år som är tiden jag fått tjänstledigt. Mot slutet av de två åren vill jag läsa något som kopplar till det yrke jag har idag. Inledningsvis vill jag läsa något som är kopplar till skrivandet jag kommit att älska.

En viss del av tiden ska jag avsätta till att lära mig nya saker utanför svenska universitetsstudier. Onlineutbildningarna från exempelvis amerikanska universitet, så som Harvard, har vuxit och kursutbudet har blivit väldigt intressant. Här är exempelvis Harvards gratisutbildningar.  

Min sambo har som plan att under hösten läsa skogsbruk med vår egen skog som exempel. Det låter som en kanongrej som i sin dels gynnar oss då vi kan sköta vår skog mer proffsigt samtidigt som det kompetensbreddar min sambo vilket kan leda till nya jobb eller eget företagande framöver.

 

 

Har du några planer för studier i höst? Kanske kan du hitta något kul på The Idler Academy?  

9 KOMMENTARER

  • Hej Aktiepappan!

   Japp. Jag kommer läsa kurskatalogen i helgen, men det har blivit lite av en explosion på bra distansutbildnignar de senaste åren.

 1. Ja, vad kul att frun fastnat för skogsbruk 🙂 Jag tipsade om det i en tidigare kommentar, men förstod sedan att det inte var rätt för dig. Nu ska det bli spännande att höra om frun uppskattar kurser i skogsbruk lika mycket som jag gjort. Och jag hoppas att vi får höra vad du hittar för intressanta studier framöver 🙂 Följer er resa med stort intresse!

 2. Att läsa kursutbudet väcker verkligen “ha-begär” hos mig (typ som när jag läste IKEA-katalogen “förr i livet”). Det finns ju SÅ mycket intressant man kan läsa! På distans dessutom! Ska dock försöka avhålla mig från att plugga nåt just nu. Jag börjar bli mer seriöst orolig för det där med stress nu när jag träffar så många stressade och utmattade personer dagligen på mitt nya jobb. Det ger mig både en och annan tankeställare om mig själv, men även om den tid och det samhälle vi lever i. Det är ju inte undra på att många smäller in i väggen med tanke på allt som ska snurra och bristen på återhämning. Men ni är ju på väg åt ett annat håll och studier framöver borde ju passa er perfekt!

  • Det är första gången sedan jag slutade plugga som jag kan läsa kurskatalogen som en meny där allt är möjligt. Åtminstone av distanskurserna. Det ska bli skitkul att utbilda sig igen!

   Någonstans måste man, eller åtminstone bör man, prioritera. Så är det tyvärr. Vi har andra möjligheter nu en period. Med jobb skulle det aldrig gå.

 3. Det mest bildande jag läst är idéhistoria. Det ämnesområdet är både mycket brett och djupt. Dessutom verkar det vara mansdominerat fortfarande. Men så brukar det vara inom historia.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna