Här jag rätt eller fel?

6
49

Mycket av de vi pratar om här är inte faktiska sanningar. Det är snarare klassiska trätoämnen som är uppe för diskussion här. Därför ska du inte ta ställning till min önskan om att kunna leva lycklig som uteliggare i form av “rätt eller fel”, för att ta ett exempel. Se det som inspiration för att tänka annorlunda. Inse att det finns andra tankebanor och att andra bedömningar än det du tycker är normalt idag kan leda dig längre. 

Att sträva efter att konsumera för att bli lycklig är en svår väg att gå. Att ständigt jobba för att befästa sin världsbild är minst lika jobbigt. 

6 KOMMENTARER

 1. Du har Rätt…

  … i att det inte är sanningar endast åsikter 😉

  Jag tycker att det är rätt “spännande” (läs knäppt å läskigt) att så många här i världen så ofta misstar tycken, smak och åsikter för absoluta sanningar. Att det sätt de gör något på eller den åsikt de har är det rätta svaret på vilken fråga det nu månde vara.

  • Hej Anna,

   Det är klart jag har rätt! 🙂

   Jag blir allt mer fascinerad över hur lite vi kan om hur vi fungerar i ord och tanke. Precis som du säger har många svårt att ens se skillnad på en åsikt och fakta.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna