Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

God jul!

Efter en ovanligt kort höst, den bara rusade förbi, så blev det jul även 2016. Vi åker strax iväg i dryga 24 timmar på en rundresa till släkten. Jag ser det i hög utsträckning som en researchresa för framtida inlägg här på bloggen och kommer göra avdrag för resan i deklarationen för 2016. 

Vad kommer vi prata om undrar ni säkert? I någon form berör vi nog behovet av att ha bil. Systemkollapsen som finns, åtminstone på sociala medier, och den förvåning som finns i att samhället fortfarande fungerar och att vårdpersonalen svarar på tilltal. Ja förvåningen sträcker sig längre än så faktiskt med tanke på hur underbetalda de är i den havererade vårdsektorn. Det är främst mina föräldrar som har som grundinställning att Aftonbladet och Facebooks världsbild är rätt och därför aldrig upphör att förvånas av att verkligheten ser ut på ett annat vis. 

Så kör vi det senaste i krämpor hos åldringarna och eventuell rotation bland pojkvänner hos tonåringarna.

Annars kommer våra barn bli väldigt glada över att träffa släkten. Det är det som gör julhelgen. Flera vuxna blir nog glada över att träffa våra barn också. Och så är det väl, det är mötet mellan människor som ger julen sitt värde.

Från oss alla här i stugan, till er alla där ute; en riktigt god jul!