God jul!

Efter en ovanligt kort höst, den bara rusade förbi, så blev det jul även 2016. Vi åker strax iväg i dryga 24 timmar på en rundresa till släkten. Jag ser det i hög utsträckning som en researchresa för framtida inlägg här på bloggen och kommer göra avdrag för resan i deklarationen för 2016. 

Vad kommer vi prata om undrar ni säkert? I någon form berör vi nog behovet av att ha bil. Systemkollapsen som finns, åtminstone på sociala medier, och den förvåning som finns i att samhället fortfarande fungerar och att vårdpersonalen svarar på tilltal. Ja förvåningen sträcker sig längre än så faktiskt med tanke på hur underbetalda de är i den havererade vårdsektorn. Det är främst mina föräldrar som har som grundinställning att Aftonbladet och Facebooks världsbild är rätt och därför aldrig upphör att förvånas av att verkligheten ser ut på ett annat vis. 

Så kör vi det senaste i krämpor hos åldringarna och eventuell rotation bland pojkvänner hos tonåringarna.

Annars kommer våra barn bli väldigt glada över att träffa släkten. Det är det som gör julhelgen. Flera vuxna blir nog glada över att träffa våra barn också. Och så är det väl, det är mötet mellan människor som ger julen sitt värde.

Från oss alla här i stugan, till er alla där ute; en riktigt god jul!

 

You may also like...

10 Responses

 1. Utdelningsstugan skriver:

  God Jul Onkel Tom!

  Skall bli kul att fortsätta följa er resa under 2017!

 2. Storugglan skriver:

  Haha. Onkel Tom visar en ny humoristisk ådra. Var det kanske starkölen som livade upp blodet? God Jul!

 3. Jag vill på intet sätt sabba julstämningen, men det där avdraget tror jag kan bli knepigt att få igenom ;-).

  • Onkel Tom skriver:

   Research!? Nej, jag har rätt svårt att se att jag skulle kunna göra djupare och mer effektiv research på något annat håll faktiskt. 😀

 4. Åsa skriver:

  God Jul på dig också! Mina barn tycker det är väldigt kul att mina föräldrar är på besök, och mina föräldrar kommer mer än gärna hit. Jag tycker jag kommer lite i kläm där så jag har satt en maxgräns på 7 dagar på besöken, fast det är för mycket det med.

 5. Maxa Allt skriver:

  Är själv på väg hem från mina föräldrar och imorgon kommer svärmor på besök. Klagar varje år på att byxorna krymper så här års, stress med att fixa allt, logistik osv. Men det är som du säger, julen är för mötet mellan människor. Barnen tycker att det är skitkul, som tur är. God fortsättning Onkel Tom!

  • Onkel Tom skriver:

   Tack. God fortsättning själv Maxa Allt!

   Vi är klara nu! Lugn dag idag och sedan återgår vi till jobb och dagis så det blev väldigt lugnt för oss i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *