Ekonomi november – 69% i sparkvot, joråsåatt!

8
75
Som ni ser har vi hittat en nivå som är relativt stabil nu. Det är till och med så att vi ofta ligger lite över kostnaderna motsvarande månad 2015.
Utgifter 2016. Januari till och med november.
Utgifter 2016. Januari till och med november.

Förr tycket jag alltid hösten gick så långsamt, men i år känns det som november knappt hann börja innan månaden var slut. Med 69% i sparkvot och årets näst högsta lön så får vi ändå säga att vi var nöjda med månaden. 

Det var “äta ute” och “övrigt” som stack iväg lite. Vi har beställt pizza en gång hela familjen och så har vi vuxna varit ute med jobbarkompisarna någon kväll. Då blir det så här. “Övrigt” innehåller nästan 1 000 kronor i avgift för bloggen och en julklapp så det är inte så märkligt ändå. 

Givetvis ska vi hålla i varje krona men det som är mest intressant för fortsättningen är våra rörliga kostnader som nu ligger på 14 000 kronor i snitt per månad. Skillnaden mellan våra rörliga kostnader och summa utgifter är kostnaderna vi har för bostad, barnomsorg, CSN och engångs- och driftskostnader för gården. I övrigt ingår allt! Årets medelvärde så här långt visar på att vi skulle kunna leva ganska bra på 15 000 – 18 000 kronor per månad när vi väl är på plats på gården. 

Som ni ser har vi hittat en nivå som är relativt stabil nu. Det är till och med så att vi ofta ligger lite över kostnaderna motsvarande månad 2015.
Som ni ser har vi hittat en nivå som är relativt stabil nu. Det är till och med så att vi ofta ligger lite över kostnaderna motsvarande månad 2015.

Allt är inte utgifter

Om jag inte bett om att få min lön från extraknäcket utbetalad nästa år den inkomsten är alltså noll kronor i november, så hade vi haft en rekordmånad denna månad vad gäller inkomster. Skälet till att månaden blev så bra var att i fick våra retroaktiva lönehöjningar utbetalade. Inte så att vi fick så stora höjningar i år, men revisionen sammanföll för både mig och min sambo och är från april så det blev en del pengar. 

Bloggpengarna för november är inte utbetalda och ingår därför inte i totalen ovan. Då det är små belopp ändrar det inget väsentligt, men är med här för att det är roligt att följa.

Lön 75 088 kr
Extraarbete 0 kr
Blogg (annonsering) 344 kr

Bloggen hade mer än 30 000 visningar under månaden. 

 

 

Påverka ditt 2017 genom att göra en budget för året

Undrar du över hur vi beräknar vår sparkvot så hittar du mer om det här.

8 KOMMENTARER

 1. Riktigt fin sparkvot där med! Och ingen dålig lön heller får jag säga. Bra jobbat!

  1 000 kr för bloggen skriver du. Vad är det som kostar? Jag blir orolig att jag missat något för jag har inte tänkt lägga några pengar alls på min blogg. Bara tid.

  • Tack, inte så pjåkigt va? 🙂

   Jag kör WordPress med egen domän och egen webserverlösning vilket du inte gör. Din lösning är billigare och i många avseenden bättre om det inte kliar i fingrarna att mecka och pyssla med det tekniska.

 2. Härlig sparkvot – grattis!

  Inte illa med sådana löner och dessutom ha tid med alla barn, gården, extraknäck (vad är det om man får fråga?) och inte minst att snickra ihop många mycket bra inlägg på bloggen – imponerande!

  Det är mycket intressant att följa ert liv, ditt tänk och jag hoppas att du fortsätter dela med dig (jag har sett i andra inlägg att du har en hel del funderingar på hur/om du vill försätta). Över 30 000 sidvisningar under en månad är riktigt bra.

  Mvh

  Egon

  • Tack Egon,

   Jag har haft bra med energi ett tag och rätt höga ambitioner med bloggandet. Det går lite upp och ned.

   Jag är vicevärd. Det var ett steg i sig och en lärdom: http://onkeltomsstuga.se/2016/03/extraknack-jobba-extra/

   Jag funderar lite på framtiden, men inte främst ur ett “lägga ned perspektiv” utan mer från ett “växla upp”. Det kommer mer kring det alldeles strax. 🙂

   Antalet visningar ökar sakta men säkert. Jag är lite sämre än vissa av mina bloggkamrater på sociala media, främst Twitter, och att hänga med i det som händer nu, både i allmänhet och på blogg-grannar som du. Men har lyckats bra med bloggen vilket är kul men också ett av skälen till att jag funderar kring just bloggandet lite.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna