Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Äntligen – I natt spränger vi millen!

Det tog knappa tre år!

I natt bokas våra löner in på vårat lönekonto. Det är för att vi ska kunna vara goda konsumenter innan jul, men det är inte riktigt så vi kommer använda pengarna. Vi kommer nämligen få mer än 1 000 000 SEK om vi slår samman värdet på våra sparkonton och vår aktieportfölj när lönen kommer in! Så vi kommer mysa med våra pengar, fira jul med alla våra vänner!

För er som hängt med ett tag så vet ni att vi började på noll våren 2014. 

Se inte det här som skryt. Vi vet att vi har goda inkomster men vi har gått från att spara 0% av lönen till nästan 60%. Se det här som ”yes we can”! Se det magiska i hög sparkvot! Och gläds med oss!

Jag minns när jag lästa om de som hade 1 000 000 kronor eller mer i portföljvärde för tre år sedan. Så långt bort det kändes.

Jag minns hur det varit skitsvårt att ta sig förbi vissa hundratusen, som från 400 000 till 500 000 för att ta ett exempel, medan andra svischat förbi. Inte minst på senare tid har portföljen gått starkt och bidragit till att det gått fort.  

Och visst har vi tillgångar på ett högre belopp om vi tittar på hus och pensionsförsäkringar, men det spelar ingen roll, idag är det fest! Det här är första gången vi har 1 000 000 – gud vad det känns bra att skriva – så tillgängliga att vi kan ha dem i handen inom 12 timmar.

Jag tror aldrig någon i vår närmaste familj kan föreställa sig att vi sitter på 1 000 000! Mina arbetskamrater skulle inte tro det var sant! Det är komiskt!

Vi kan i princip leva tre till fyra år på miljonen utan att ändra något. Det ger perspektiv. Det ger trygghet. 

Dagen innan julafton ska jag bara gå omkring och känna mig som miljonär! Och på kvällen ska vi fira. Sambon säger Gula Änkan, jag säger folköl! Vi är ju inte mångmiljonärer!