Utdelningar oktober – Portföljen går äntligen åt rätt håll!

6
39
Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.

Byggandet av förmögenheten och skapandet av intäktsströmmar försätter. Varje dag och varje minut jobbar jag, eller någon annan person i de bolag jag är delägare i, med allt ifrån projektledning, bostadsrättsadministration, globala banktjänster, HR-administration, oljeutvinning, raffinering, gastransport, för att nämna några exempel. Inkomsterna från vårt slit kommer mig tillgodo i form av lön, aktieutdelning eller ökning i portföljvärde.

För att understödja bilden av mig själv som imperiebyggaren, som jag faktiskt är även om det är i det lilla, så njuter jag lite extra av utdelningarna från våra aktier varje månad. Oktober är inget undantag!

Utbetalade utdelningar i oktober
Utbetalade utdelningar i oktober

Två tusen kronor! Största delen från den högutdelande Oxford Lane Capital som gått riktigt bra på senare tid och som nu ser ut som en ganska bra investering trots att den i princip var helt utslagen för ett halvår sedan. 

Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.
Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.

Från början byggde jag hela aktieportföljen runt ett antagande om att dollarn skulle vara högt värderad relativt kronan, länge. Och att amerikanska konjunkturen skulle vara ganska god med stigande räntor. Så jag köpte amerikanskt, räntekänsligt och högt beroende av amerikansk inhemsk konsumtion. Sedan har jag breddat mig. Mer energi och mer svenskt men en stor del av aktierna jag har bygger på grundtesen jag hade från början. 

Men även om jag tyckte jag var klok där i början så har min portfölj inte gått något vidare. Svenska småbolag har varit otroligt mycket bättre investering och även OMX30 spöar mig under året. Men så kom då Trump! Min räddare! Och kanske kan jag nå OMX30 trots allt!

Det har varit både upp och ned!
Det har varit både upp och ned!

 

 

That’s it! Mer om utdelningar, prognoser för kommande månader, innehav och grafer över utvecklingen hittar du i fliken ”Aktieutdelningar”  i bloggens huvud.

6 KOMMENTARER

  1. En sak jag märkt är att aktier som halkar efter index ofta jagar ikapp vid något senare tillfälle, kanske flera år senare. Jag tolkar det som att de flesta företag växer ungefär lika snabbt och att det märks i längden.

    • Det här är väl en klassisk svårighet i investeringssammanhang. Man säljer det som går dåligt och köper det som går bra (tro man) men man åker bara med en ny aktie ned. Eller så ligger man kvar i det om går dåligt i tron om att det ska gå bättre, men ligger ständigt i dåliga aktier då. Omöjligt att veta vilket.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna