Ekonomi oktober – Utgiftsmånaden

0
24
Vi håller bättre i pengarna i år än tidigare och skillnaden mellan månaderna har blivit mindre. Men det blir inga riktigt bra månader som exempelvis februari längre.
Utgifter 2016. Januari till och med oktober.
Utgifter 2016. Januari till och med oktober.

Oktober är alltid en riktig utgiftsmånad för oss. Kanske är det restskatten som drar upp snittet? Jag har inte kollat faktiskt. Så även om årets oktober inte sticker ut bland sina kamrater så brakar utgifterna iväg på otroliga 37 800 kronor och sparkvoten blir magra 47% vilket är årslägsta. I praktiken är dock verkligheten lite bättre än siffrorna utvisar.

Om vi börjar uppifrån så har jag varit såväl i England som USA under månaden och det innebär både några extra öl ute såväl som restaurangbesök. I synnerhet Los Angeles var rena rånet och med en dollar på 9.50 kronor så kändes till och med McDonalds dyr.

Så kom restskatten och posten “övrigt” rymmer bland annat en mobiltelefon och flera omgångar lusschampo till barnen. Vi har dessutom fixat en hel del småsaker i lägenheten under månaden vilket är ytterligare knappa 1000 kronor spritt lite på “övrigt” och “hem” kategorierna.

Som grädde på moset var vi lite slöa med att spara undan pengar så det finns rätt mycket på lönekontot till kommande månad. Så vi har inte alldeles tappat greppet!

På något sett är den här månaden typisk för vårt liv. Vi vill spara, har måttligt intresse för alkohol och har svårt att få tiden att räcka till i vardagen. Alltså åker jag utomlands två gånger på en månad. Äter ute och dricker öl på krogen. Missförstå mig rätt, det är knappast synd om mig, men livet går.

Vill du har mer fakta kring tabellen så föreslår jag att du läser förra månadens genomgång då jag gjorde en ganska genomgripande översyn av läget och våra mål.

Vi håller bättre i pengarna i år än tidigare och skillnaden mellan månaderna har blivit mindre. Men det blir inga riktigt bra månader som exempelvis februari längre.
Vi håller bättre i pengarna i år än tidigare och skillnaden mellan månaderna har blivit mindre. Men det blir inga riktigt bra månader som exempelvis februari längre.

Allt är inte utgifter

Inget speciellt på inkomstsidan denna gång mer än att det var relativt goda inkomster med retroaktiv lön och något traktamente.

På senare tid har jag tittat lite extra på tre delar på inkomstsidan, som då inte inkluderar de bidrag vi har, genom att följa våra löner, de pengar vi tjänar via extraarbete och hur mycket bloggen ger i inkomster. Bloggpengarna för oktober är inte utbetalda och ingår därför inte i totalen ovan. Då det är små belopp ändrar det inget väsentligt, men är med här för att det är roligt att följa.

Lön 71 245 kr
Extraarbete 2 450 kr
Blogg (annonsering) 188 kr

För att tjäna 188 kronor i annonsintäkter så krävdes över 24 500 sidvisningar på bloggen.

 

 

Läs gärna mer på sidan  ”Budget” som du hittar i bloggens huvud.

Undrar du över hur vi beräknar vår sparkvot så hittar du mer om det här.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna