Utdelning augusti – Citibanks utdelning räcker till mer än smågodis nu!

2
28
Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.

I augusti kom stora delar av vår utdelning från bank och finanssektorn. Några stora och världsomspännande banker finns i vår portfölj i form av Citibank (C) och Santander. Men även det i Sverige ganska okända men relativt stora företaget Discover Financial Services (DFS) – som äger Dinners Club exempelvis – finns med bland finansutdelarna. Om vi lägger till fonderna som delade ut pengar denna månad så är det miljontals människor som jobbat för oss under detta kvartal. Hundratals miljoner människor är berörda av produkterna och tjänsterna som företagen vi äger en andel i har producerat! Finansbolagen har sitt fokus på åtminstone två kontinenter. Det kan ge lite perspektiv nu när alla säger att börsen är högt värderad och kan rasa samman som ett korthus. Jämför med risken när du själv är den som tjänar in till hushållets kassa.

Citigroup har höjt sin utdelning med 400% sedan förra utdelningstillfället och börjar numera ge ganska skapliga 287 kronor per kvartal vilket inte är någon makalös yield men trots allt bidrar de rätt bra till totalen den månad de delar ut.

Våra utdelningar i augusti.
Våra utdelningar i augusti.

Med 1329 kronor i total utdelning så är inte augusti  någon enastående månad sett till utdelningarna men 1329 kronor är trots allt rätt mycket pengar. Det kanske mest intressanta här är var utdelningarna från bolag som C och DFS ska ta vägen från här. En stor del av det kapital de nu återför till aktieägarna sker via återköp av egna aktier vilket är enastående gynnsamt med de låga värderingar som bolagen har idag. Det gör också att vi kan förvänta oss ökad utdelning från dessa bolag relativt regelbundet under lång tid.

Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.
Utdelningarna vi fått sedan vi började vår sparresa.

 

 

That’s it! Mer om utdelningar, prognoser för kommande månader, innehav och grafer över utvecklingen hittar du i fliken ”Aktieutdelningar”  i bloggens huvud.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Tom!

  Vart ser du dessa utdelningar på Avanza? Jag tänker på den bifogade bilden på din aktieportfölj och dess utdelningar i kronor osv. Hur vet man hur mycket utdelning man får varje månad?

  • Hej DLL, det är en mindre vetenskap att hålla reda på utdelningarna.

   Den första bilden jag visar är ju faktiskt utbetalade utdelningar vilket du hittar under transaktioner på ditt Avanzakonto.

   För framtiden måste du skapa ett eget ark så som det du hittar på sidan “Utdelningar” i huvudet på den här bloggen. Jag tar och skapar en matris med aktien, antalet och prognosticerad utdelning för att sedan summera månadsvis eller aktieslagsvis. Kolla i “Utdelningsfliken” och pilla lite själv så kommer du snart få till det tror jag. Men så vitt jag vet så får du inte ut alla siffror jag har kring utdelningar via Avanza i dagsläget utan eget arbete krävs.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna