Summering av tredje semesterveckan

0
23

Jag tänkte att jag i slutet på varje semestervecka skulle se bakåt och reflektera lite över veckan som gick.

Söndagstvagning!

Jag är halvvägs in i semestern nu när det gått tre veckor. Det är härligt att veta att jag har lika mycket semester till att njuta av som jag haft. Skulle vi bara kunna få några riktigt fina sommardagar också så vore allt absolut tip-top.

Höet är inne! Städning på skullen återstår innan det ska kastas upp. Det luktar fantastiskt!

Jag har några vanor jag vill sätta under semestern. 1) skriva varje dag, 2) meditera varje dag och 3) träna något varje dag.

Så hur har det gått?

Skriva varje dag. Det har jag gjort, det går lätt och det börjar bli en utpräglad vana att starta tekokaren och datorn det första jag gör på morgonen. Det har gått så lätt att jag nästan funderar på att tona ned denna del till förmån för annat. Sittandet vid datorn drar lätt iväg.

Veckas hög. Den här veden sågades upp och klövs i veckan. Träden har dock varit fällda sedan länge så den går nog att elda i vår.

Meditationen har varit lite si sådär med. Jag har missat ett par dagar i och med att jag varit hemma en sväng och varit lite sjuker, men jag är ändå relativt nöjd med hur detta fungerar. Det är också påtagligt vilken låg belastning hjärnan har här ute i ingenstans. Det märks när jag mediterar men också på känslan. Jag har massor att göra, men inget behov av att handla. Jag styr min tid i stora delar själv. Det finns ett mönster i dagen men ingen klocka.

Träningen är det som gått sämst i någon mening, men jag jobbar med ganska fysiska saker på gården nu så jag känner inget direkt behov. När jag skriver det här är jag till och med ganska slut. Men några pass i veckan som kommer får det nog faktiskt bli!

Veden som höggs i våras. Jag har flyttat och kastat om högen en gång, så snart är det boa som gäller!

Jag försökte flytta lite skrivande från morgonen till kvällen denna vecka. I praktiken har det inneburit att jag skrivit mer, inte att något annat fått plats.

 

 

Rishögen från vårens trädfällning. Den här ska flyttas upp mot vår odlingsdel för att bli staket.

För framtiden så är det här intressanta och lärorika tre veckor. Jag får inte till allt det jag vill göra under dagen, som det fungerar nu. Från nästa år – då vi startar sabbatsåret – får det bli tydligare schema över veckan.

Läsning: Skogsliv vid Walden, inte direkt lättläst men en pärla. Jag får tugga den i små bitar. Recension kommer.

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna