And the vote from the jury is … – Fri eller fast?

11
1

Bloggens läsare fick välja enligt:

Alternativ 1) Du är arbetslös (du är inte anställd) men får 11 000 kronor i månaden efter skatt.

Alternativ 2) Du jobbar (se detaljer nedan) och får 44 000 kronor i månaden efter skatt.

Resultatet 9 mars - 16.
Resultatet 9 mars – 16.

 

Som ni ser råder det ingen tvekan om vad den här bloggens läsare tycker.

 

 

Jag har lite stöd av Google Analytics, ett verktyg för de som administrerar webplatser, som uppskattar att könsfördelningen här är 55/45% män/kvinnor vilket är lite jämnare än jag trott.

Det som är förvånande är att så stor andel är yngre än mig. De flesta läsarna finns i åldersgruppen 20-40 år. Över 50 är inte många.

Vill du rösta eller läsa det finstilta? Se originalinlägget.

11 KOMMENTARER

 1. Facit senaste månaden i den närmsta bekantskapskretsen. 43, 53, 60, 62 år!
  (Antalet hjärtinfarkter och stroke. )
  Så sköt om er ni ungdomar, ta inte något för givet!

 2. Det skrämmer mig att så många (unga) vill leva på andras skatter via bidrag. Inser de inte varifrån pengarna kommer? Tror de att de bara ramlar ner från penningträd?

 3. Alla 55+ vet att dom ska dö men dom allra flesta vägrar tänka tanken. Om jag jobbar till 70 kan jag inte vara gammal, är jag inte gammal kan jag inte dö!

  Dom har ingen låsaskompis som kan ge dom bot mot deras dödsångest, oavsett om han heter d, gud eller valfri religion molgan.

  När du ligger där med infarkten är det en klen tröst att bilen är ny, badrummet är tipptopp och senaste semester gjorde alla gröna av avund på Facebook.

  Ingen av oss kommer få dispens att koppla någon släpkärra efter likbilen.

  Njut av livet varje dag, även under tiden du bygger upp din frihetsmaskin. Livet går inte i repris, ingen kastar till dig ett nytt liv vid 60.

  • Ja, kanske är du något på spåren Kalle. De yngre sitter och funderar och letar efter något annat, har andra referenser från studier och föräldraledighet medan 55+ biter i och säger ”så här är livet, men nu kan vi renovera”.

   Kanske är det så. Eller också så är det så att dom som sköter småbarn, hem och hus uppfattar belastningen så låg när barnen flyttar ut att det inte finns behov av någon mer nertrappning.

   Men, ett vanligt sökord är ”pension vid 55”.

 4. Visst sjunker belastning och utgifterna enormt när barnen flyttar men tror nog drömmen om oberoende bara blir starkare.

  Många byter partner i den här åldern och det är nog något som skjuter upp pensionsåldern rejält för många.

 5. Hej! För en något annorlunda vinkling, läs gärna det här blogginlägget: rullstolsinvesteraren.wordpress.com/2016/02/25/frihet-fran-arbete-hiss-eller-diss

  mvh
  Ruullstolsinvesteraren

  • Hej Rullstolsinvesteraren!

   Jag brukar läsa din blogg ibland så det glädjer mig att du tittar in.

   Jag tolkar dig som att du gärna hade fått chansen att göra mer på arbetsmarknaden, men inte fått möjlighet till det.

   Egentligen är vi då inte så olika. Jag vill också få ut mer av livet men tror inte det är möjligt att göra så mycket mer. De senaste åren har inte arbetslivet varit speciellt belönande. Jag har svårt att se att det blir någon stor skillnad framöver.

   Dessutom har jag barn och familj. Det innebär att jag har en arbetsgivare som ser som sitt högsta bidrag till mänskligheten att kontrollera och aktiviera mig – om det så är helt meningslöst – samtidigt som jag har samma värld utanför jobbet.

   Här är en klickbar länk till rullstolsinvesterarens inlägg: https://rullstolsinvesteraren.wordpress.com/2016/02/25/frihet-fran-arbete-hiss-eller-diss/

Vi värdesätter diskussion - Kommentera gärna