Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Gården och planeringen – var med från början, men först …

I helgen åker vi ner till vår lilla gård för första gången som familj. Vi ska tillsammans starta något helt nytt. Nu blir det en helgutflykt, men redan till helgen därpå – påskhelgen – åker vi ner för en vecka. Tiden är knapp och vi kommer börja jobba direkt med ved, land och byggnationer. Men även med livet. Kojor ska byggas och området ska utforskas. Vi ska börja bajsa på dass!

Jag vill att ni ska vara med från början. Ja vill att ni ska ha synpunkter på vad vi gör, inspireras, förfasas och glädjas med oss. Men jag har ett motkrav innan ni får följa med. Den här bloggen ska ha 100 följare på Facebook innen ni vår någon mer information och det är också på Facebook vi kommer starta våra diskussioner kring gården.

Det finns goda skäl för vårt agerande. Inläggen på den här bloggen ska vara personliga, detaljerade och förhoppningsvis välgjorda. Sådan inlägg ska inte blandas upp med bilder på staketstolpar eller glada utrop för att gräslöken kommit upp. Men sådan information har också sin plats. Själv tycker jag att det är oerhört fascinerande att följa människor som bygger upp gårdar och klarar sig själva i hög utsträckning. Så det kommer bli en hel del sådant här framöver, men i samverkan med bloggens Facebooksida. Rätt sak på rätt plats.

 

 

Er uppgift!

Idag finns det 24 följare på vår Facebooksida, så om du går in och gillar så kommer du fortfarande vara en i mängden. Det ska vara 100 innan jag lägger ut någon information kring gården. När vi når 100 – dock tidigast i helge – så kommer jag posta lite bilder och lite tankar om hur vi skulle kunna göra. Hur vi tänker och vad vi ser för möjligheter.

Vi når lätt 100 följare innan lunch idag om alla läsare här går in och ”signar upp sig” på sidan.

Men det räcker inte, jag tycker ni kan bättre. Jag vill att är lite ambassadörer för bloggen. Varför inte dela det här inlägget, eller andra ni gillar här på bloggen, i forum kring enkelhet, alternativa livsstilar, självförsörjning, odling eller vad det månde vara som ni följer på Facebook. Uppmana andra att vara med från början i det som ska bli vår nya värld under något år.

Gå in och gilla FB-sidan!

Om ni bara visste vad jag är tacksam för er som läser bloggen. Tänk att få skriva och ha någon som läser det jag gjort! Det ändras inte för att det blir flera som trycker på en knapp på Facebook. Men med inläggen följer också diskussioner, vi bildar ett eget litet ”community” här, som ofta är lika mycket eller mer värda än det jag gör. Vi har en egen lite gemenskap. Dom som kan tillföra något och som hör hit vill vi gärna ha här. Dom vill vi nå!

Om jag inte vore anonym så skulle jag lättare kunna göra skamlös reklam för mina inlägg i olika forum på exempelvis Facebook då många av dom kräver att man är en person som är med och inte en ”hitte-på” personlighet som Onkel Tom är. Det går inte nu. Inte heller kan jag falla tillbaka på mitt privata nätverk i Facebook för att sprida min blogg. Därför behöver jag er som ambassadörer!

Mer om gården hittar ni här.

Prenumerera  Gå in och gilla FB-sidan!  Följ på Twitter!