Gården och planeringen – var med från början, men först …

I helgen åker vi ner till vår lilla gård för första gången som familj. Vi ska tillsammans starta något helt nytt. Nu blir det en helgutflykt, men redan till helgen därpå – påskhelgen – åker vi ner för en vecka. Tiden är knapp och vi kommer börja jobba direkt med ved, land och byggnationer. Men även med livet. Kojor ska byggas och området ska utforskas. Vi ska börja bajsa på dass!

Jag vill att ni ska vara med från början. Ja vill att ni ska ha synpunkter på vad vi gör, inspireras, förfasas och glädjas med oss. Men jag har ett motkrav innan ni får följa med. Den här bloggen ska ha 100 följare på Facebook innen ni vår någon mer information och det är också på Facebook vi kommer starta våra diskussioner kring gården.

Det finns goda skäl för vårt agerande. Inläggen på den här bloggen ska vara personliga, detaljerade och förhoppningsvis välgjorda. Sådan inlägg ska inte blandas upp med bilder på staketstolpar eller glada utrop för att gräslöken kommit upp. Men sådan information har också sin plats. Själv tycker jag att det är oerhört fascinerande att följa människor som bygger upp gårdar och klarar sig själva i hög utsträckning. Så det kommer bli en hel del sådant här framöver, men i samverkan med bloggens Facebooksida. Rätt sak på rätt plats.

 

 

Er uppgift!

Idag finns det 24 följare på vår Facebooksida, så om du går in och gillar så kommer du fortfarande vara en i mängden. Det ska vara 100 innan jag lägger ut någon information kring gården. När vi når 100 – dock tidigast i helge – så kommer jag posta lite bilder och lite tankar om hur vi skulle kunna göra. Hur vi tänker och vad vi ser för möjligheter.

Vi når lätt 100 följare innan lunch idag om alla läsare här går in och “signar upp sig” på sidan.

Men det räcker inte, jag tycker ni kan bättre. Jag vill att är lite ambassadörer för bloggen. Varför inte dela det här inlägget, eller andra ni gillar här på bloggen, i forum kring enkelhet, alternativa livsstilar, självförsörjning, odling eller vad det månde vara som ni följer på Facebook. Uppmana andra att vara med från början i det som ska bli vår nya värld under något år.

Gå in och gilla FB-sidan!

Om ni bara visste vad jag är tacksam för er som läser bloggen. Tänk att få skriva och ha någon som läser det jag gjort! Det ändras inte för att det blir flera som trycker på en knapp på Facebook. Men med inläggen följer också diskussioner, vi bildar ett eget litet “community” här, som ofta är lika mycket eller mer värda än det jag gör. Vi har en egen lite gemenskap. Dom som kan tillföra något och som hör hit vill vi gärna ha här. Dom vill vi nå!

Om jag inte vore anonym så skulle jag lättare kunna göra skamlös reklam för mina inlägg i olika forum på exempelvis Facebook då många av dom kräver att man är en person som är med och inte en “hitte-på” personlighet som Onkel Tom är. Det går inte nu. Inte heller kan jag falla tillbaka på mitt privata nätverk i Facebook för att sprida min blogg. Därför behöver jag er som ambassadörer!

Mer om gården hittar ni här.

Prenumerera  Gå in och gilla FB-sidan!  Följ på Twitter!

You may also like...

30 Responses

 1. Kalle56 skriver:

  Tyvärr kan inte ens du få mig att skaffa ansiktsboken!

  Dock önskar jag er familj lycka till på landet!

  • Onkel Tom skriver:

   Drip dropp, snart är du där! 🙂

   Det kommer naturligtvis att vara en del på bloggen för dig och FFF. Men är ni intresserade av staketstolpar så är FB ett måste.

 2. Själv är jag Facebook vägrare så där kommer du inte finna FFF, däremot hoppas jag att vi kommer få lite mer kvalitativa uppdateringar kring gården och hur er plan går vidare även här på bloggen! Stort lycka till det finns inget som gör mig så glad som att se personer gå vidare med sina (galna?) planer. Vi har så stor frihet i vårt moderna samhälle och sen väljer vi att sätta bojor på oss själva.

 3. Gunilla skriver:

  Hej. jag läser här varje dag och är väldigt intresserad av byggen och självförsörjande. Synd att jag inte kan följa den resan för jag kommer inte att skaffa facebook. Lycka till från Hälsingland.

  • Onkel Tom skriver:

   Vad roligt att höra Gunilla, sidan är helt öppen, du kommer kunna läsa där som här. Så vi stänger inte ute någon.

 4. Lily skriver:

  Vill ju gärna följa dig/er, men på FB är jag inte anonym längre medan du är fortfarande Onkel Tom.

  • Onkel Tom skriver:

   Det är rätt Lily. Jag kan inte bedöma hur lätt det skulle vara att koppla samman dina inlägg här med ditt namn på FB då det beror på vad du faktiskt heter.

 5. Onkel Tom skriver:

  33 stycken just nu. Sakta men säkert!

 6. Siv skriver:

  Jag kommer att fortsätta gå in här och läsa, men skaffar inte facebook.
  Tack för en bra blogg , det blir spännande att följa i fortsättningen också.

  • Onkel Tom skriver:

   Tack Siv,

   Jag måste ha bloggvärldens mest Facebookskyende anhängare. 🙂

   Det går trögt med den här utmaningen!

 7. Onkel Tom skriver:

  Snigelfart. Vid 18:00 den 17/3 så har vi 37 gillare!

 8. Storugglan skriver:

  Facebook? Inte i min holk.

  Ser dock att det nu dykt upp annonser. Tummen upp. Du är väl värd varje korvöre.

 9. Kalle56 skriver:


  Det är nog så att bland oss som attraheras av antikonsumtion är introverta personlighetstyp er överrepresenterade och därav inte Facebook någon hitt!

 10. Kalle56 skriver:

  Förstår att du inte kan styra vilka annonser som visas här men bli lätt komiskt, när det kommer upp reklam för snabblån!😁

  Tror dina läsare är en usel kundgrupp, för dom företagen!

  • Onkel Tom skriver:

   Kolla Lyxfällan på tv3 någon gång. Reklamen är helt otroligt fel.

   Jag styr inte vilken reklam som visas, jag tror dom går på dina preferenser 🙂

   • Storugglan skriver:

    Det där med annonser efter preferenser kan jag intyga. Har i likhet med Kalle varit på utlandsresa och ser nu bl.a. annonser för köp av bostad på platsen för resan. Helt i sin ordning (även jag aldrig skulle tänka mig att köpa, men det har inte algoritmen ännu klurat ut).

    • Onkel Tom skriver:

     Google är rätt smarta! 🙂

     • Kalle56 skriver:

      Är inte så inponerad av riktad reklam!
      Brukar bli uppringd av företag som vill att jag ska samla mina lån hos dem. Ok, att dom inte kan se att jag inte har några lån men dom borde inte vara intresserade av att låna ut till folk utan inkomster!

     • Onkel Tom skriver:

      Nej, jag var mer imponerad av Google. Telefonförsäljare klara jag mig utan.

 11. Maria skriver:

  Jag säger som “Lilly” på FB är man inte längre anonym . Lycka till, och jag kommer med nöje följa er resa på bloggen.

  • Onkel Tom skriver:

   Nej, det är riktigt. Men är bloggen så kontroversiell att ni inte ens vill säga att ni läser den? Jag förstår dom som kommenterar och delar med sig mycket, …

   45 stycken nu på morgonen! En bra bit kvar.

   • Maria skriver:

    Du har en bra poäng! Ställde mig faktiskt den frågan själv. Min fb är ganska “ren” med bara vänner jag faktiskt umgås med privat. Kanske handlar det om att du är anonym och jag synlig, även om jag inte tror att du kommer sitta och para ihop fb folk med namn inlägg.

    • Onkel Tom skriver:

     Ja, Maria jag tror anonymiteten kan vara ett problem om det ska bli något mer av det här bloggandet. En anonym röst är trots allt ganska lite värd.

     Begränsningen med dagens få FB anhängare är att inläggen får begränsad spridning och att det uppstår väldigt lite dialog på det forum som flertalet faktiskt använder.

 12. Simon Jönsson skriver:

  En del av den här grejen med sparande minimalism och antikonsumtion är ju att leva ett enklare liv. För mig blev det att städa bort facebook också, men följer gärna bloggen. Så fortsätt skriv bra inlägg!

  • Onkel Tom skriver:

   Hej Simon,

   Jag är ingen stor Facebookförespråkare heller men jag vill utveckla bloggen. Både vad gäller läsare men också innehåll. Då behöver jag fler plattformar än den här, som alltid kommer vara hjärtat i verksamheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *