Onkel Toms stuga

Rikast är den vars nöjen kostar minst

Meny Stäng

Cirkus Onkel Tom

Första helgen i stugan är avklarad. Redan sex timmar efter start hade vi kört ett rejält näsblod, modell större, och en krossad ruta. Huvudpersonen i båda dessa scener var vår egen lilla Emil, som till och med efterfrågat egen snickerboa.

Förr for vi som fan. På senare år har vi avsiktligt hållit igen för det helt enkelt är otroligt jobbigt att vara ute på äventyr med fyra barn. Stressnivån är enorm och trycket stenhårt på oss vuxna. Dessutom stjäl resor tid, tid som alltid saknas. Så även om det är nyansskillnader nu mot för ett par år sedan – barnen är ju större – så är cirkusen ganska omfattande totalt sett när vi är ute. På så vis har inte så mycket ändrats.

Det jag kan reagerar på i övrigt är våra stora barns totala beroende av mobilen. Dom blir helt handlingsförlamade, i synnerhet den äldsta, när hon inte kan/får bruka den fritt. På så vis är det här en nyttig reality check.

Dom yngsta var lite tvärt om. Där var det vi som saknade tvn som lite rogivande medel. Utan den så var dom bitvis helt galna. Dom var i en ny miljö där inga regler eller rutiner ännu satt sig vilket fick dom helt i spinn bitvis.

Vi vuxna njöt ändå av att vara med familjen. Att sova i samma rum hela familjen är speciellt. Det uppskattas av alla faktiskt. Vädret var fantastiskt och för första gången fick vi se vår gård från sin bästa sida.

Avslutningsvis: Jag har blivit stadsfjolla. Saknade avlopp och händerna och underarmarna blev som gelé bara efter några minuters arbete. Sjukt!